Elevi din Paşcani vor să facă viziere pentru medici la imprimantă

joi, 16 aprilie 2020, 01:50
1 MIN
 Elevi din Paşcani vor să facă viziere pentru medici la imprimantă

Echipa de robotică de la Liceul Teoretic „Miron Costin“ Paşcani, Mironobot, vine în ajutorul medicilor în lupta contra COVID-19, intenţionând să realizeze, prin printare 3D, viziere necesare pentru protecţia personalului medical. Cei 12 membri ai echipei de robotică au însă nevoie de sprijin în realizarea acestora, materialele necesare pentru producerea acestora fiind costisitoare. 

„Proiectul nostru constă în realizarea unor viziere care vor fi donate celor care lupta în linia întâi. Vrem să ajutăm, pentru că lupta e una grea, iar medicii, politişţii şi alţii care se confruntă cu virusul nu sunt echipaţi în aşa fel încât să fie protejaţi cât mai bine, din păcate. Cel puţin, nu în zona noastră. E o situatie de criză în care vrem să ajutăm şi să fim alături de eroii noştri“, afirmă Cosmin Chelariu, elev în clasa a XII-a. Pentru confecţionarea vizierelor, elevii au nevoie de filament, de folii de plastic transparente a 3150/200 microni şi elastice butoniere.

„Achiziţionarea acestora necesită o sumă de bani pe care nu ne-o permitem, de aceea cerem ajutor“, subliniază elevii. Astfel, cei care doresc şi pot să îi ajute pot să sune la numărul de telefon 0753681388 sau pot fi contactaţi pe pagina de Instragram mironobot_ro154. Demersuri similare sunt realizate, conform membrilor echipei Mironobot, de mai mulţi liceeni de la instituţii de învăţământ din întreaga ţară. 

Comentarii