De Business

Punem punctul pe știi

Eveniment important dedicat legislaţiei din domeniul concurenţei, la Camera de Comerţ

miercuri, 22 mai 2019, 01:50
1 MIN
 Eveniment important dedicat legislaţiei din domeniul concurenţei, la Camera de Comerţ

Legislaţia din domeniul concurenţei şi limitele acesteia vor fi dezbătute joia aceasta, pe 23 mai, la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. Evenimentul, organizat în parteneriat cu biroul din România al firmei de avocatură Dentons, va începe de la ora 9.00, întâlnirea adresându-se cu precădere companiilor din orice domeniu, care doresc să îşi desfăşoare activitatea în conformitate cu practicile comerciale corecte, evitând astfel riscul de a fi amendaţi.

 „Credem în importanţa prevenţiei, motiv pentru care am dorit să facilităm pentru firmele din Iaşi o prezentare a subiectului şi un dialog cu un partener cu experienţă în acest domeniu”, a declarat Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, care a adăugat şi faptul că „participanţii la acest eveniment vor dobândi o imagine clară asupra practicilor comerciale pe care o societate ar trebui să le evite pentru a nu se expune unor sancţiuni consistente. Doi avocaţi cu experienţă îndelungată în dreptul concurenţei vor prezenta instrumente practice de prevenţie, pentru a identifica şi anticipa riscurile la timp şi pentru a acţiona eficient, în cadrul unui eveniment interactiv, cu studii de caz ale celor mai importante investigaţii derulate de Consiliul Concurenţei”.

Potrivit reprezentanţilor Dentons, valoarea totală a amenzilor aplicate de către Consiliul Concurenţei în anul 2018 este de 94 de milioane de euro, mai mare de 3,5 ori faţă de anul 2017, cu un procent de câştig de 94% în instanţă în favoarea Consiliului Concurenţei. Consiliul Concurenţei poate aplica amenzi de până la 10% din cifra de afaceri a unei companii. Participarea firmelor la eveniment este gratuită, pe bază de confirmare prealabilă. Evenimentul se va desfăşura la sediul Camerei de Comerţ, în intervalul orar 09.00-13.00. 

 

 

 

Comentarii