anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Executat de Fisc din cauza mamei. Fiind surdă, nu l-a putut informa de controale

GALERIE
executare fisc
 • executare fisc
- +

Un ieşean s-a trezit scos la mezat de către Fisc din cauza unei mame surde. A încercat să-i convingă pe magistraţii Tribunalului că nu a fost vina lui, dar fără succes. A fost considerat bun de plată.

 

De loc din Belceşti, Irinel C. îşi încercase norocul în afaceri deschizând o societate cu răspundere limitată ca debutant. Nu i-a mers, aşa că în 2017 a plecat la muncă în Spania, lăsându-şi firma încărcată cu datorii. În 2018, Fiscul a stabilit o datorie la bugetul statului de 44.700 lei, firma trebuind să mai plătească şi o amendă de 20.000 de lei.

Somaţiile şi titlurile executorii, adresele de înfiinţare a popririi conturilor societăţii emise de inspectorii Fiscali nu primiseră niciun răspuns, aşa că în noiembrie 2018 firma a fost declarată în insolvenţă. În mai 2019, Fiscul a emis o decizie de atragere a răspunderii solidare, patronului imputându-i-se, cu tot cu penalităţi, o datorie de 69.158 lei pe care trebuia să o achite din buzunarul propriu. Irinel C. a contestat decizia, dar contestaţia a fost respinsă în aprilie anul trecut dintr-un motiv simplu: nu fusese depusă în termenul legal.

Nemaiavând alte soluţii, bărbatul s-a adresat instanţei. În faţa magistraţilor Tribunalului, Irinel C. a arătat că nu avusese cunoştinţă de decizia de atragere a răspunderii solidare. Decizia fusese comunicată mamei sale, în vârstă de 77 de ani şi fără pregătire în domeniul afacerilor. Aceasta nu dăduse nicio atenţie hârtiei şi nici nu-şi anunţase fiul, în Spania, de primirea unei scrisori de la Fisc. Mama şi fiul nici nu ţineau legătura telefonic, femeia având o deficienţă de auz.

Ca urmare, Irinel C. aflase de faptul că era scos la mezat cu totul întâmplător. Explicaţiile date de ieşean nu au fost însă acceptate de magistraţii Tribunalului. Conform legii, actele de procedură fiscală se comunică la domiciliul declarat de contribuabil. Or, domiciliul lui Irinel C. era acelaşi cu al mamei sale. De asemenea, o scrisoare recomandată poate fi primită de orice membru major al familiei, considerându-se că a ajuns la destinatar. Femeia semnase de primire, deci s-a considerat că în acelaşi moment şi fiul luse la cunoştinţă de existenţa datoriei şi de măsurile dispuse de Fisc.

De altfel, primele somaţii fusese trimise de Fisc încă din 2014. Judecătorii au considerat că o modificare a structurii de administrare a firmei, făcută de Irinel C. chiar în 2017, a fost operată tocmai în scopul eludării de la angajarea răspunderii patrimoniale. Ca urmare, Tribunalul a decis că Fiscul procedase legal, iar Irinel C. trebuie să-şi achite datoriile. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.