Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Femeie violată de un boschetar în Gara Iaşi weekend-ul acesta. Individul e liber

GALERIE
gara
  • gara
- +

Grozăvia s-a petrecut într-un vagon. Individul are 34 de ani şi este încă în libertate. Procurorii nu au reuşit să convingă instanţa să-l aresteze. „După ce m-a batjocorit, a luat sticla cu vin şi a coborât din tren. Eu ţipam, m-a auzit un manevrant, care a venit şi m-a găsit. M-a întrebat dacă nu îmi e ruşine, că sunt femeie bătrână şi fac aşa ceva. Când eu am început să plâng, m-a lăsat acolo“, ne-a declarat femeia.

O femeie în vârstă de 67 de ani a fost violată sâmbătă după-amiază, într-un vagon din Gara Iaşi, la doar câteva zile după ce a ajuns în stradă. Câţiva ani, femeia a avut grijă de o bătrână şi a locuit în casa acesteia. Săptămâna trecută bătrâna a ajuns la spital, iar fiul acesteia a dat-o afară pe femeie. Aceasta s-a refugiat în Gara Iaşi, unde i s-a spus că vin voluntari şi duc oamenii străzii la adăpostul de noapte. Acolo l-a cunoscut şi pe agresor, un om al străzii în vârstă de 34 de ani. Sub influenţa băuturii, tâ­nărul i-a cerut să mergă cu el la casa unei mă­tuşi, dar pentru că a fost refuzat a lovit-o şi a obligat-o să meargă împreună într-un vagon, unde a silit-o să întreţină relaţii intime.

„În gară a apărut un bărbat, care când s-a îmbătat a început să vină după mine. Mi-a spus că merge să ia o sticlă de vin şi în seara asta merg cu el la mătuşa lui. Are 34 de ani, e mai mic decât copiii mei. Când i-am zis că nu merg, mi-a tras un pumn în spate şi mi-a zis să fac cum îmi spune el. Eu tot fugeam spre trenuri, dar n-am avut scăpare deloc. Când am trecut dincolo de gara cealaltă, m-a apucat de mână şi m-a strâns tare. Eu i-am zis că nu merg cu el la mătuşa lui, că nici nu o cunosc. Atunci a văzut două vagoane pe linie, m-a împins către ele. Eu am ştiut ce mă aşteaptă. M-a urcat cu forţa, în patru labe, pentru că am probleme cu picioarele. A închis uşa, a desfăcut sticla, a luat un pahar de vin şi apoi a început“, povesteşte femeia.

Acesta spune că momentele groaznice au continuat şi după ce bărbatul a abuzat de ea şi a fugit, pentru că ţipetele i-au fost auzite de către un mun­citor CFR care, găsind-o dezbrăcată, a insultat-o şi a lăsat-o acolo.

„După ce m-a batjocorit, a luat sticla cu vin şi a coborât din tren. Eu ţipam, m-a auzit un manevrant, care a venit şi m-a găsit. M-a întrebat dacă nu îmi e ruşine, că sunt femeie bătrână şi fac aşa ceva. Când eu am început să plâng, m-a lăsat acolo. M-am îmbrăcat şi am coborât din tren. Am căutat pe cineva să sune la Salvare să mă ia. M-am dus la o doamnă şi la un domn şi n-au vrut să sune. Au zis că nu se bagă în treburi din astea. Apoi m-am dus într-un magazin şi am rugat-o pe vânzătoare să anunţe Salvarea. I-am spus că am fost violată şi dacă mă găseşte mă omoară“, îşi aminteşte femeia.

Bătrâna susţine că ambulanţa a venit, dar a lăsat-o câteva străzi mai încolo, fără să o consulte. Cei care au preluat cazul spun că femeia nu a mai fost găsită la locul apelului, fiind preluată deja de cei de la Poliţia Transporturi Fero­viare (TF), care au dus-o la Institutul de Me­dicină Legală şi au audiat-o. În cele din urmă, tânărul descris de femeie, Radu Bu­deanu, a fost reţinut pentru 24 de ore şi adus la sediul poliţiei pentru a fi interogat. Aici, agresorul ar fi încercat să o convingă să renunţe la acuzaţii.

„Mi-au luat declaraţie şi, când au chemat pe altcineva, eu am rămas cu el într-o cameră. Îmi spunea hai să retragi plângerea, că o să te duc nu ştiu unde“, precizează aceasta.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a formulat o propunere de arestare preventivă pe numele bărbatului, dar aceasta a fost respinsă. Conform prim-procurorului Monica Palaghia, decizia a fost contestată şi joi ar trebui să fie judecat recursul. Până atunci, suspectul de viol se plimbă încă liber prin Gara Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri