Femeie violată de un boschetar în Gara Iaşi weekend-ul acesta. Individul e liber

miercuri, 23 ianuarie 2019, 03:01
4 MIN
 Femeie violată de un boschetar în Gara Iaşi weekend-ul acesta. Individul e liber

Grozăvia s-a petrecut într-un vagon. Individul are 34 de ani şi este încă în libertate. Procurorii nu au reuşit să convingă instanţa să-l aresteze. „După ce m-a batjocorit, a luat sticla cu vin şi a coborât din tren. Eu ţipam, m-a auzit un manevrant, care a venit şi m-a găsit. M-a întrebat dacă nu îmi e ruşine, că sunt femeie bătrână şi fac aşa ceva. Când eu am început să plâng, m-a lăsat acolo“, ne-a declarat femeia.

O femeie în vârstă de 67 de ani a fost violată sâmbătă după-amiază, într-un vagon din Gara Iaşi, la doar câteva zile după ce a ajuns în stradă. Câţiva ani, femeia a avut grijă de o bătrână şi a locuit în casa acesteia. Săptămâna trecută bătrâna a ajuns la spital, iar fiul acesteia a dat-o afară pe femeie. Aceasta s-a refugiat în Gara Iaşi, unde i s-a spus că vin voluntari şi duc oamenii străzii la adăpostul de noapte. Acolo l-a cunoscut şi pe agresor, un om al străzii în vârstă de 34 de ani. Sub influenţa băuturii, tâ­nărul i-a cerut să mergă cu el la casa unei mă­tuşi, dar pentru că a fost refuzat a lovit-o şi a obligat-o să meargă împreună într-un vagon, unde a silit-o să întreţină relaţii intime.

„În gară a apărut un bărbat, care când s-a îmbătat a început să vină după mine. Mi-a spus că merge să ia o sticlă de vin şi în seara asta merg cu el la mătuşa lui. Are 34 de ani, e mai mic decât copiii mei. Când i-am zis că nu merg, mi-a tras un pumn în spate şi mi-a zis să fac cum îmi spune el. Eu tot fugeam spre trenuri, dar n-am avut scăpare deloc. Când am trecut dincolo de gara cealaltă, m-a apucat de mână şi m-a strâns tare. Eu i-am zis că nu merg cu el la mătuşa lui, că nici nu o cunosc. Atunci a văzut două vagoane pe linie, m-a împins către ele. Eu am ştiut ce mă aşteaptă. M-a urcat cu forţa, în patru labe, pentru că am probleme cu picioarele. A închis uşa, a desfăcut sticla, a luat un pahar de vin şi apoi a început“, povesteşte femeia.

Acesta spune că momentele groaznice au continuat şi după ce bărbatul a abuzat de ea şi a fugit, pentru că ţipetele i-au fost auzite de către un mun­citor CFR care, găsind-o dezbrăcată, a insultat-o şi a lăsat-o acolo.

„După ce m-a batjocorit, a luat sticla cu vin şi a coborât din tren. Eu ţipam, m-a auzit un manevrant, care a venit şi m-a găsit. M-a întrebat dacă nu îmi e ruşine, că sunt femeie bătrână şi fac aşa ceva. Când eu am început să plâng, m-a lăsat acolo. M-am îmbrăcat şi am coborât din tren. Am căutat pe cineva să sune la Salvare să mă ia. M-am dus la o doamnă şi la un domn şi n-au vrut să sune. Au zis că nu se bagă în treburi din astea. Apoi m-am dus într-un magazin şi am rugat-o pe vânzătoare să anunţe Salvarea. I-am spus că am fost violată şi dacă mă găseşte mă omoară“, îşi aminteşte femeia.

Bătrâna susţine că ambulanţa a venit, dar a lăsat-o câteva străzi mai încolo, fără să o consulte. Cei care au preluat cazul spun că femeia nu a mai fost găsită la locul apelului, fiind preluată deja de cei de la Poliţia Transporturi Fero­viare (TF), care au dus-o la Institutul de Me­dicină Legală şi au audiat-o. În cele din urmă, tânărul descris de femeie, Radu Bu­deanu, a fost reţinut pentru 24 de ore şi adus la sediul poliţiei pentru a fi interogat. Aici, agresorul ar fi încercat să o convingă să renunţe la acuzaţii.

„Mi-au luat declaraţie şi, când au chemat pe altcineva, eu am rămas cu el într-o cameră. Îmi spunea hai să retragi plângerea, că o să te duc nu ştiu unde“, precizează aceasta.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a formulat o propunere de arestare preventivă pe numele bărbatului, dar aceasta a fost respinsă. Conform prim-procurorului Monica Palaghia, decizia a fost contestată şi joi ar trebui să fie judecat recursul. Până atunci, suspectul de viol se plimbă încă liber prin Gara Iaşi.

Comentarii