FOTBAL Performanță deosebită: O echipă din Iași a bătut Sampdoria și a remizat cu Juventus și Fiorentina – FOTO

miercuri, 03 aprilie 2024, 18:12
2 MIN
 FOTBAL Performanță deosebită: O echipă din Iași a bătut Sampdoria și a remizat cu Juventus și Fiorentina – FOTO

Luca Scrab, Petru Bejuscă, Robert Balan, Eric Dăscălescu, Eric Paraschiv, Andrei Darie, David Enache, Tudor Arvinte, Octavian Bădiliță, Rareș Vochița, Alex Bolat sunt 11 copii de 10 ani din Iași al căror nume poate nu spun nimic în fotbalul local.

În Italia însă, ei au lăsat urme adânci, reușind să se bată de la egal la egal cu echipe ale unor nume uriașe, Juventus Torino, Sampdoria și Fiorentina, pe primele două depășindu-le în clasament!

Despre ce este vorba? Puștii amintiți, care joacă la clubul fostului mijlocaș al Politehnicii, Didi Florean, au participat recent la un turneu în Italia, Ravenna European Cup, care a reunit la start 24 de cluburi.

Academia Didi Iași a început competiția în grupa C, alături de Fiorentina, CHC Roma, Gardanne, Sangiuliano și Ravenna FC. În meciul de debut al turneului, „galben-negrii” din Iași au terminat la egalitate, 1-1, cu Fiorentina.

Prima fază a grupelor a continuat cu trei victorii pentru Academia Didi, 6-0 împotriva celor de la CHC Roma, 2-0 în fața gazdelor de la Ravenna FC și 3-0 împotriva francezilor de la Gardanne, dar s-a încheiat cu o înfrângere împotriva celor de la Sangiuliano, 1-3.

Cu 10 puncte acumulate, copiii ieșeni s-au calificat în faza a doua a grupelor în „Grupa de argint”, unde s-au confruntat cu Juventus Torino, Sampdoria și Queens Roma.

Academia Didi a rămas neînvinsă în fața numelor mari italiene, învingând cu 1-0 pe Sampdoria și terminând la egalitate, 0-0, în fața celor de la Juventus Torino. Ieșenii au câștigat grupa după victoria cu scorul de 2-0 împotriva formației Queens Roma și s-au întors acasă cu medalia de aur în „Grupa de argint”, după ce au depășit în clasament pe Juve și Sampdoria!

„A fost un turneu foarte bun făcut de copiii noștri, rezultatele în fața unor echipe precum Fiorentina, Sampdoria sau Juventus vorbind de la sine. Am jucat la victorie fiecare partidă, indiferent de numele pe care l-am întâlnit, și pot spune că am fi putut câștiga toate aceste meciuri, cu un strop de șansă. Mai important decât rezultatele rămâne faptul că am participat la un nou turneu internațional, ceea ce înseamnă foarte mult pentru experiența copiilor. Lucrăm în continuare pentru a scoate jucători buni pentru fotbalul ieșean și pentru România, așa cum am obișnuit în ultimii 10 ani”, a declarat Bogdan Curpăn, antrenorul echipei Academia Didi Iași U10.

 

Comentarii