IMAGINI: Amenințare cu bomba la Hotel Unirea în Iași! Cei de la SRI nu au găsit nimic

sâmbătă, 06 martie 2021, 12:55
2 MIN
 IMAGINI: Amenințare cu bomba la Hotel Unirea în Iași! Cei de la SRI nu au găsit nimic

Amenințare cu bomba la Hotel Unirea în Iași! Polițiști, jandarmi și pompieri au fost la fața locului. Și un echipaj de la SRI a fost trimis să facă verificări. S-au evacuat și hotelul și piața, au fost aduse vehicule de intervenție. După trei ore de cercetări, s-a ajuns la concluzia că amenințarea a fost falsă.

UPDATE

Activitatea hotelului a fost reluată după aproximativ trei ore.

UPDATE

Cei de la SRI nu au găsit nicio bombă. Se pare că amenințarea a fost falsă. Este căutat cel care a sunat la 112.

"În urma controlului pirotehnic și al activităților desfășurate s-a constatat faptul că cele sesizate nu se confirmă. Verificările continuă pentru identificarea apelantului și stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale", au transmis reprezentanții Poliției.

UPDATE

A venit și un echipaj de la SRI – intervenții pirotehnice.

"Astăzi în jurul orei 12.35 am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că într-un hotel din municipiul Iași se află un dispozitiv explozibil. La fata locului s-au deplasat polițiști, pompieri și jandarmi, procedandu-se la delimitarea zonei respective și desfășurarea activităților specifice. Polițiștii pirotehnisti efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil si se continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt", conform informațiilor oficiale.

UPDATE

Martorii spun că nu au fost evacuați toți cei cazați în hotel. Cei care au ieșit au spus că nu au primit ordin, ci că au vrut ei.

A mai fost adusă o autospecială în apropiere.

INFO

Oamenii care doreau să intre în hotel au fost opriți.

Jandarmii fac perimetru de protecție până aproape de pasaj. Oamenii din piață sunt evacuați.

Acțiunea este în desfășurare.

Persoanelor care erau cazate în hotel și care au fost evacuate li s-a spus să revină în două ore. Unii oameni cred că ar fi doar un exercițiu, alții spun că sigur este amenințare.

Vom reveni cu amănunte.

Comentarii