(FOTO) Papa Francisc a salutat pelerinii și a urcat pe scenă pentru închinare

sâmbătă, 01 iunie 2019, 16:53
3 MIN

Suveranul Pontifa salutat pelerinii  și a urcat pe scena din fața Palatului Culturii pentru a se închina la icoana Maicii Domnului.

El a traversat zona dintre Catedrala Catolică și scenă în papamobil, pelerinii înghesuindu-se să fie cât mai aproape de el.

După aproximativ 10 minute, Papa a urcat pe scenă pentru a se închina.

 “Sfinte părinte, copiii, chiar în ziua lor, 1 iunie, vă înconjoară, tinerii vă spun prin cântarea și entuziasmul lor că vă iubesc și vă sunt recunoscători pentru mărturia vie de iubire pe care le-o oferiți. Bătrânii și bolnavii care v-au întâmpinat în catedrală se simt și ei mângâiați de prezența voastră și se bucură când le amintiți că fără ei tinerii noștri ar fi lipsiți de rădăcini și de speranță pentru viitor. Și familiile Diecezei noastre au dorit să vă întâlnească, multe dintre ele au văzut în această întâlnire o ocazie de a se întoarce din străinătate și pentru a vă mulțumi de grija pe care o purtați celor aflați departe de casa lor. Bine ați venit!”, a spus Episcopul Petru Gherghel în cuvântul introductiv. El i-a oferit apoi Suveranului Pontif o replică a icoanei Sfintei Feciore Maria cu pruncul Isus, precum cea de la Cacica. Urmează pe scenă mărturia unui tânăr student și a unei familii cu 28 de membri din trei generații.

”Sunt un tânăr ca mulții alții din țara noastră care încearcă să își trăiască credința în mijlocul numeroaselor provocări, care caută siguranță, sprijin. De multe ori ne-ați cerut să nu ezităm să învățăm de la cei mai în vârstă. De aceea în seara aceasta am dorit să fim împreună cu părinții și bunicii noștri. 
Îmi doresc să mă pot realiza în țara mea fără să îmi caut împlinirea în alte colțuri ale lumii. Ne-ați spus că suntem prezentul, dar nu întâlnim mereu aceeași atitudine, în multe contexte suntem dați la o parte, iar aceste lucruri ne descurajează și nu de multe ori ne închidem în noi. La facultate și la locul de muncă fac efortul să nu îmi fie rușine și nici teamă să îmi mărturisesc credința. Totuși, noi tinerii ne lăsăm amăgiți uneori de alte voci, ni se spune despre credință că nu ajută la nimic, că te poți realiza doar gândindu-te la tine. Vrem să spune tuturor că este bine să fim mesagerii lui Isus, să căutăm fericirea în el”, a spus Eduard sttudent la Informatică.

Pe scenă au urcat Elisabeta și soțul ei Ioan, care au o familie cu 28 de membri: ”Sunt Elisabeta și sunt alături de soțul meu Ioan, am venit dintr-un sătuc de la periferia județului Iași, acolo mica noastră comunitate catolică trăiește în armonie și respect cu membrii comunității ortodoxe. Nu am venit singuri, ci împreună cu toți cei 11 copii ai noștri, 7 din ei au ales să își întemeieze și ei familii, iar 4 au ales calea consacrării în slujba Domnului, și sunt doi preoți și două surori. Unii dintre ei au venit de peste hotare pentru a fi aici din Belgia, din Italia sau de peste Prut, din Republica Moldova, și azi ne-am adunat cu toții precum odinioară, când în fiecare duminică dimineață luam drumul spre biserica dedicată sfântului nostru ocrotitor Anton de Padova. Îi mulțumim astăzi lui Dumnezeu pentru darul credinței pe care l-am primit și noi de la părinții și bunicii noștri”

Comentarii