FOTO Tramvaiele noi PESA, plimbate pe întuneric la Iași

joi, 12 august 2021, 08:27
2 MIN
 FOTO Tramvaiele noi PESA, plimbate pe întuneric la Iași

Tramvaiul nou de la PESA a efectuat primele teste la stradă
 

Tramvaiul “Swing” produs de Uzinele PESA a fost testat pe traseul Gară – Piaţa Unirii – Târgu Cucu – Pădurii – Tătăraşi Nord – Metalurgiei – Baza 3 – Podu Roş – Palatul Culturii – Târgu Cucu – Piaţa Unirii – Gară.


Probele au început la ora 23 şi au durat până la ora 4 dimineaţa.

 Cele două garnituri fabricate în Polonia au făcut mai mult de două zile pe şoselele din România, atât pentru că au intrat prin nord-vestul ţării, cât şi pentru că transporturile agabaritice nu s-au putut folosi de autostrăzi (oricum inexistente) până la Iaşi. Cele două trailere s-au deplasat doar noaptea. Este vorba de primele din cele 16 tramvaie noi expediate de fabrica PESA zilele acestea din nordul Poloniei, din oraşul Bydgoszcz. Firma respectivă şi-a adjudecat cu un an în urmă licitaţia lansată la începutul lui 2019 de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

. Pentru cele 16 garnituri, cei de la PESA au oferit 137 de milioane de lei, respectiv 160 de milioane cu TVA. Altfel spus, un tramvai costă 2 milioane de euro, finanţarea fiind coperită din fonduri europene. Lungi de aproape 30 de metri, tramvaiele vor avea aer condiţionat/ instalaţie de încălzire, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing, sistem de numărare a călătorilor prin senzori video. Capacitatea de transport este de 230 de locuri, din care 30 pe scaune individuale.

Citește și: VIDEO Aşteptaţi tramvaiul? Vine astăzi! A costat 2 milioane euro bucata

Sursa: Facebook Mihai Chirica

Comentarii