Fotograful arestat pentru agresarea sexuală a modelelor: noi detalii uluitoare. Victimele: fete ce voiau poze perfecte pentru reţelele sociale

vineri, 17 noiembrie 2023, 02:50
4 MIN
 Fotograful arestat pentru agresarea sexuală a modelelor: noi detalii uluitoare. Victimele: fete ce voiau poze perfecte pentru reţelele sociale

Un “prădător sexual” în vârstă de 60 de ani, fotograf, a fost arestat zilele trecute de către poliţişti după ce ar fi pipăit în zonele intime mai multe fete care îi pozau. Agresiunile sexuale ar fi avut loc în studioul său foto din municipiul Iaşi. Prădătorul ar fi rudă cu un alt “personaj” care a “brevetat” metoda studioului foto pentru a atrage tinere care vor să pozeze în stilul Budoar: Ionel Onofraş, fostul primar al municipiului Iaşi de după 1989, arestat şi el pentru că ar fi agresat sexual fete în studioul său foto. Online, pe Instagram şi Facebook, paginile prădătorului de 60 de ani sunt pline cu fete semidezbrăcate.

 

Florin Bejenaru, la cei 60 de ani ai săi, are un obicei pe care mulţi îl văd ca nelalocul lui: preferă tinerele cărora ar putea să le fie tată sau bunic. Acesta are un studio foto în care obişnuieşte să atragă tinerele, multe minore, ca să le facă fotografii sexy, numai bune de pus pe paginile de socializare. Pe Internet, acesta are sute de fotografii cu fete fotografiate sumar.

La şedinţele foto, acesta este acum acuzat că nu se sfia să le atingă pe fete pe sâni şi în zonele intime, mai ales atunci când ele nu înţelegeau poziţiile în care Bejenaru voia să le fotografieze. Cu una dintre aceste fete nu i-a mers: imediat după şedinţă, fata a mers “glonţ” la Poliţie, unde l-a reclamat pentru agresiuni sexuale: patru acte materiale. Curioşi, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Iaşi au cercetat mai adânc viaţa fotografului, şi au descoperit astfel mai multe fete agresate de către Bejenaru, însă cărora le era ruşine să meargă la Poliţie, din cauza posibilului oprobriu public. Acestea au dat însă declaraţii complete la Poliţie, iar oamenii legii au decis să îi facă o percheziţie domiciliară.

Fotograful Bejenaru a fost vizitat la casa lui din Rediu, dar şi la domiciliul său din municipiul Iaşi. “Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Iaşi, bănuit de comiterea unor fapte de agresiune sexuală şi viol. În perioada 9 noiembrie 2023 – 10 noiembrie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au fost sesizaţi de patru persoane vătămate, cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, despre faptul că, în perioada septembrie-octombrie, în timp ce se aflau într-un imobil al unui bărbat, de pe raza mun. Iaşi, cu scopul de a efectua o şedinţă foto, acesta ar fi comis acte de natură sexuală. Astfel, la data de 14 noiembrie, în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale cu sprijinul luptărorii SAS Iaşi au efectuat două percheziţii domiciliare, iar la un imobil de pe raza comunei Rediu acesta a fost identificat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală şi viol”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Interesant este faptul că niciuna dintre fete nu a reclamat totuşi că ar fi fost violată, ci numai atinsă pe corp de către Bejenaru. Poliţia vorbeşte totuşi de un viol, semn clar că deţine probe suplimentare.

Potrivit unor surse ale jurnaliştilor Ziarul de Iaşi, Florin Bejenaru ar fi rudă cu Ionel Onofraş, fost primar al Iaşului pentru o perioadă scurtă de timp, în anii ’90, imediat după Revoluţie, un primar care nu a fost ales, ci desemnat. Judecat pentru viol şi agresiune sexuală, fapte săvârşite asupra unor minore, Onofraş a fost lăsat în libertate la sfârşitul lunii octombrie, fiind plasat sub control judiciar. Ionel Onofraş a fost arestat şi el în martie 2022 pentru acte de agresiune sexuală asupra unor minore, însă în dosar nu a fost pronunţată până acum o sentinţă. Victimele aveau între 14 şi 17 ani. Infractiunea de viol se referă la abuzarea unei fete de 14 ani, care a fost violată oral pe 23 ianuarie 2022.

Onofraş a cunoscut-o pe fată la o aniversare unde ea susţinuse un moment artistic. Acolo, individul a intrat in discuţie cu părinţii fetei, cărora le-a spus ca fata este talentată, şi le-a cerut permisiunea ca minora să vină în studioul său pentru a-i face unele fotografii, şi ar fi violat-o la a treia şedinţă foto. În ziua respectivă, tatăl fetei i-a spus lui Onofraş că nu poate veni să îşi ia fata de la studio, iar fostul primar a profitat de asta. În ziua respectivă, când fotograful şi fata au ajuns în studio, Onofraş a dezbrăcat-o, a uns-o cu ulei, a masat-o, după care i-a facut sex oral. 

Comentarii