Greu de găsit: utilaje operaţionale pentru ApaVital

sâmbătă, 26 martie 2022, 02:50
1 MIN
 Greu de găsit: utilaje operaţionale pentru ApaVital

Societatea furnizoare de apă şi servicii de canalizare a relansat o licitaţie care nu s-a încheiat cu achiziţiile scontate. Dintre utilajele vizate, necesare pentru activitatea de întreţinere şi exploatare a sistemelor de apă şi canalizare proprii, a fost acceptată doar oferta pentru cinci miniexcavatoare. ApaVital a reluat zilele acestea licitaţia, de la o valoare estimată de 3,48 milioane de lei, cu 2,5 milioane mai puţin decât pachetul care includea şi excavatoarele. Banii provin din acelaşi program care finanţează extinderea reţelelor de apă şi canalizare în judeţ, POIM. 

Sunt vizate acum trei camioane pentru transport nămol, trei cântare mobile pentru autobasculanta de transport nămol, un încărcător frontal şi trei buldoexcavatoare. Acestea trebuie să vină împreună cu instalarea, punerea în funcţiune, instruirea personalului de exploatare al achizitorului, asistenţa tehnică pentru întreţinere şi reparaţii în perioada de garanţie. Termenele fixate sunt: 12 luni pentru furnizare, montaj şi punere în funcţiune, plus minimum 24-36 luni garanţie de conformitate.

Termen de înscriere la licitaţie, 10 mai, câştigătorii urmând să fi anunţaţi cel mai târziu pe 10 noiembrie. La fel ca la precedentele licitaţii, executarea contractului este supusă unor condiţii speciale. Astfel, acordul va fi încheiat sub incidenţa clauzei suspensive, pentru că executarea lui este condiţionată de aprobarea finanţării din fonduri europene (prin Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea de Management a Programului Operaţional Infrastructură Mare POIM).

 

 

Comentarii