anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Iași: 74 de educatori parentali au fost formați în cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate” – POCU 106616

GALERIE
Seria-1-web
  • Seria-1-web
- +

74 de cadre didactice au fost formate ca educatori parentali în cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate” – POCU 106616, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în parteneriat cu Asociația HoltIS și Fundația COTE.

Programul de formare a educatorilor parentali cu titlul „Cum ne antrenăm parentingul apreciativ”, realizat de Asociația HoltIS, vine în sprijinul părinților, în vederea îmbunătățirii și dezvoltării abilităților parentale.

În cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate”, programul de formare a educatorilor parentali „Cum ne antrenăm parentingul apreciativ”, se desfășoară în toate cele 6 comunități implicate: Hârlău, Podu Iloaiei, Răducăneni, Erbiceni, Deleni și Pîrcovaci.

Formarea teoretică a celor 74 de cadre didactice s-a desfășurat la Roman, în județul Neamț, fiind organizată în 4 serii de formare a câte 4 zile fiecare, unde cadrele didactice participante au parcurs temele cuprinse în curriculum dezvoltat de Asociația HoltIS, cu accent pe activități practice și jocuri de rol.

Cursurile de formare teoretică s-au desfășurat în perioada martie-aprilie 2019, urmând ca din luna septembrie 2019 cursurile de educație parentală să se desfășoare în cele 6 comunități vizate de proiect.

 „Educația parentală este o activitate care pune în centru părintele și dorințele sale de a se implica în creșterea și dezvoltarea copilului, de a-și dezvolta abilitățile parentale necesare pentru a-i asigura copilului cât mai multe șanse de a-și atinge potențialul.” a punctat Prof. Univ. Dr. Ștefan COJOCARU, Coordonator Partener 1, Asociația Holtis.

Ce este educația parentală și de ce este utilă?

Educația parentală, ca forma de intervenție socială, urmărește să transmită părinților, prin intermediul cursurilor la care aceștia participă, cunoștințe și informații cu scopul dezvoltării abilităților și competențelor parentale care sunt eficiente pe termen lung.

Odată cu dezvoltarea programelor de educație parentală se introduce o nouă viziune a intervenției sociale, care pune accent pe modificarea modului de a gândi al oamenilor, pe interiorizarea unor norme și valori pe care grupul le impune. În ultima perioadă se înregistrează tot mai multe probleme cu care se confruntă unii tineri. De cele mai multe ori, cauzele acestora sunt căutate în mediul grupurilor de egali. Dar este ignorat faptul că factorul determinant al formării comportamentelor viitorilor adulți este mediul familial.

Condițiile sociale, economice și culturale se modifică permanent și de aceea uneori părinții se simt depășiți în a comunica cu copiii lor. Deseori, ei sesizează problemele copiilor doar când acestea sunt manifeste și soluția este de a apela la sprijin din partea specialiștilor, doar în situații de criză. (http://www.educatieparentala.ro/articole/78-ce-este-educatia-parentala-.html)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Renumărare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.