Iată pedeapsa exemplară a unui derbedeu ce lua „taxă de protecţie” de la propriii părinţi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

I-a pus tatălui sabia la gât în spital ca să-şi retragă plângerea

Iată pedeapsa exemplară a unui derbedeu ce lua „taxă de protecţie” de la propriii părinţi!

Acesta a fost condamnat exemplar: aproape 10 ani de închisoare.

GALERIE
arest
  • arest
- +

Un golan lua „taxă de protecţie” lunară de la propriii părinţi. Nemulţumit de banii primiţi, şi-a schinguit şi mutilat tatăl, iar pentru a-l convinge să-şi retragă plângerea împotriva lui, i-a pus sabia la gât chiar pe patul spitalului. A primit o pedeapsă severă din partea judecătorilor şi i s-a interzis ca, după eliberare, să se mai apropie de locuinţa părinţilor.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Lucian Bugaenco a fost eliberat condiţionat din penitenciar în 2015, locuind din acel moment cu părinţii la Horpaz. După ce consuma băuturi alcoolice, Bugaenco obişnuia să-şi agreseze fizic şi verbal părinţii, solicitându-le achitarea unei „taxe de protecţie” lunare. Un an mai târziu, de Paşte, şi-a lovit părinţii în mod repetat cu pumnii şi picioarele, iar tatălui său i-a introdus cu putere un deget în ochiul drept. Bătrânul a fost operat, dar medicii au trebuit să-i îndepărteze chirurgical ochiul.

Pe când tatăl său, în vârstă de 75 de ani, încă mai era internat la Spitalul „Sf. Spiridon”, Bugaenco a venit în vizită, însoţit de o femeie şi un bărbat, şi i-a pus o lamă metalică la gât, ameninţându-l că îl taie cu sabia dacă nu declară că a căzut din pod şi astfel şi-a pierdut ochiul. Incidentul a fost confirmat de ceilalţi pacienţi din salon, care s-au grăbit să iasă, înspăimântaţi. „Instanţa mai reţine că asistenta medicală şi pacienţii din salon au fost tulburaţi de folosirea sabiei, acestora le-a fost frică şi au ieşit pe rând din salon, de îndată ce îşi luau tratamentul. Faptul că ordinea şi liniştea publică a fost grav tulburată reiese şi din împrejurarea că a fost nevoie de intervenţia angajaţilor firmei de pază, pentru a-i scoate afară pe cei doi bărbaţi, inculpatul şi prietenul său. Şi mama pacientului T.V.E. a relatat că i-a fost frică atunci când a văzut sabia în mâna inculpatului”, se menţionează în dosarul de la Judecătorie.

Deşi ameninţarea este pedepsită în mod obişnuit doar cu amendă, de această dată magistraţii Judecătoriei au apreciat că este necesară o pedeapsă mult mai aspră. Astfel, pentru ameninţare lui Bugaenco i s-a dat anul trecut pedeapsa maximă prevăzută de Codul Penal, respectiv un an de închisoare. Tot pedeapsa maximă, de 5 ani, i-a fost aplicată pentru influenţarea declaraţiilor.

Pentru portul fără drept de obiecte periculoase într-o instituţie publică, a fost pedepsit la trei ani închisoare, iar pentru tulburarea liniştii publice a fost condamnat la 2 ani de închisoare, de asemenea limitele maxime prevăzute de Codul Penal. Prin comasarea pedepselor, a rezultat o condamnare finală la 9 ani şi 6 luni de închisoare. La aceasta se vor adăuga 513 zile de închisoare rămase din condamnarea pentru care fusese eliberat condiţionat. În plus, timp de 5 ani după eliberare, nu va avea dreptul să se apropie de locuinţa părinţilor la mai puţin de 200 de metri. Sentinţa a fost atacată de inculpat, dosarul aflându-se acum în lucru pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.