I-a pus tatălui sabia la gât în spital ca să-şi retragă plângerea

Iată pedeapsa exemplară a unui derbedeu ce lua „taxă de protecţie” de la propriii părinţi!

Acesta a fost condamnat exemplar: aproape 10 ani de închisoare.

luni, 01 februarie 2021, 02:50
3 MIN
 Iată pedeapsa exemplară a unui derbedeu ce lua „taxă de protecţie” de la propriii părinţi!

Un golan lua „taxă de protecţie” lunară de la propriii părinţi. Nemulţumit de banii primiţi, şi-a schinguit şi mutilat tatăl, iar pentru a-l convinge să-şi retragă plângerea împotriva lui, i-a pus sabia la gât chiar pe patul spitalului. A primit o pedeapsă severă din partea judecătorilor şi i s-a interzis ca, după eliberare, să se mai apropie de locuinţa părinţilor.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, Lucian Bugaenco a fost eliberat condiţionat din penitenciar în 2015, locuind din acel moment cu părinţii la Horpaz. După ce consuma băuturi alcoolice, Bugaenco obişnuia să-şi agreseze fizic şi verbal părinţii, solicitându-le achitarea unei „taxe de protecţie” lunare. Un an mai târziu, de Paşte, şi-a lovit părinţii în mod repetat cu pumnii şi picioarele, iar tatălui său i-a introdus cu putere un deget în ochiul drept. Bătrânul a fost operat, dar medicii au trebuit să-i îndepărteze chirurgical ochiul.

Pe când tatăl său, în vârstă de 75 de ani, încă mai era internat la Spitalul „Sf. Spiridon”, Bugaenco a venit în vizită, însoţit de o femeie şi un bărbat, şi i-a pus o lamă metalică la gât, ameninţându-l că îl taie cu sabia dacă nu declară că a căzut din pod şi astfel şi-a pierdut ochiul. Incidentul a fost confirmat de ceilalţi pacienţi din salon, care s-au grăbit să iasă, înspăimântaţi. „Instanţa mai reţine că asistenta medicală şi pacienţii din salon au fost tulburaţi de folosirea sabiei, acestora le-a fost frică şi au ieşit pe rând din salon, de îndată ce îşi luau tratamentul. Faptul că ordinea şi liniştea publică a fost grav tulburată reiese şi din împrejurarea că a fost nevoie de intervenţia angajaţilor firmei de pază, pentru a-i scoate afară pe cei doi bărbaţi, inculpatul şi prietenul său. Şi mama pacientului T.V.E. a relatat că i-a fost frică atunci când a văzut sabia în mâna inculpatului”, se menţionează în dosarul de la Judecătorie.

Deşi ameninţarea este pedepsită în mod obişnuit doar cu amendă, de această dată magistraţii Judecătoriei au apreciat că este necesară o pedeapsă mult mai aspră. Astfel, pentru ameninţare lui Bugaenco i s-a dat anul trecut pedeapsa maximă prevăzută de Codul Penal, respectiv un an de închisoare. Tot pedeapsa maximă, de 5 ani, i-a fost aplicată pentru influenţarea declaraţiilor.

Pentru portul fără drept de obiecte periculoase într-o instituţie publică, a fost pedepsit la trei ani închisoare, iar pentru tulburarea liniştii publice a fost condamnat la 2 ani de închisoare, de asemenea limitele maxime prevăzute de Codul Penal. Prin comasarea pedepselor, a rezultat o condamnare finală la 9 ani şi 6 luni de închisoare. La aceasta se vor adăuga 513 zile de închisoare rămase din condamnarea pentru care fusese eliberat condiţionat. În plus, timp de 5 ani după eliberare, nu va avea dreptul să se apropie de locuinţa părinţilor la mai puţin de 200 de metri. Sentinţa a fost atacată de inculpat, dosarul aflându-se acum în lucru pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii