Imn special pentru vizita Papei la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Imn special pentru vizita Papei la Iaşi

GALERIE
Papa Francisc
  • Papa Francisc
- +

Noi detalii despre importanta vizită. Pe unde va merge papamobilul prin oraş? Când şi unde va ţine slujba?

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a pregătit un imn special pentru vizita Papei Francisc de la Iaşi, de pe 1 iunie. Textul a fost realizat de pr. Cristian Diac, iar melodia a fost compusă de pr. Marcel Balint. Reprezentanţii episcopiei susţin că a devenit o obişnuinţă ca în locurile pe care Papa urmează să le viziteze comunitatea locală să realizeze un imn special care să fie cântat de faţă cu acesta.

Astfel, la Iaşi, aproape 200 de persoane din întreaga Dieceză sunt implicate în pregătirea corului şi a cântărilor care vor avea loc pe perioada vizitei Papei. „S-a elaborat un imn care să marcheze acest eveniment istoric pe care îl vor trăi credincioşii din Dieceza Romano-Catolică de Iaşi şi toţi oamenii de bunăvoinţă care se vor întâlni cu papa Francisc la Iaşi, în catedrala «Sfânta Fecioară Maria, Regină» şi în faţa Palatului Culturii. Titlul imnului este «Să mergem împreună!», motoul vizitei apostolice pe care o va efectua papa Francisc în România, în perioada 31 mai - 2 iunie“, au precizat reprezentanţii Episcopiei.

Astfel, la întâlnirea cu Papa Francisc se doreşte ca tot ce se va cânta, inclusiv refrenul imnului, să fie susţinut de cor, dar să participe şi toţi cei prezenţi, astfel încât cei care vor să îl înveţe pot să îl găsească pe pagina de Internet a episcopiei, fiindcă a fost înregistată deja o variantă în catedrală cu participarea a peste 80 de corişti.

„Înregistrarea imnului este oferită pentru a fi cântat în toate parohiile diecezei în duminicile din luna mai, aşa încât refrenul imnului să fie învăţat şi cântat de toţi credincioşii. Imnul va fi interpretat la 1 iunie în cadrul programului mai amplu realizat de cele şase coruri reunite: Corul Mare şi Corul «Juvenes Ecclesiae» ale Catedralei Romano-Catolice din Iaşi; Corul Mare şi Corul de tineri ale Parohiei Romano-Catolice «Sfântul Nicolae» din Bacău; Corul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iaşi şi Corul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman“, au mai reprezentanţii episcopiei. Sâmbătă, 25 mai, cu o săptămână înainte de vizita Papei Francisc, va avea loc repetiţia generală cu toate corurile şi instrumentiştii.

O sută de mii de credincioşi  îl vor aştepta pe Papă la Iaşi

Prefectura a făcut ieri publice noi detalii legate de vizita Suveranulul Pontif. Papa se va afla în Iaşi pe 1 Iunie timp de două ore, între 17 şi 19. De la Aeroport, Papa Francisc I va merge direct la Episcopia Romano-Catolică, unde va avea loc o ceremonie religioasă la care vor participa mai multe persoane cu diferite afecţiuni medicale. Un sfert de oră va ţine această slujbă în Catedrala nouă, după care Francisc I va merge cu papamobilul pe culoarul amenajat până în faţa Palatului Culturii. Aici, pe o scenă special amenajată, Suveranul Pontif va ţine slujba, după care va pleca spre Aeroport. Prefectul Marian Şerbescu se aşteaptă la o mare de credincioşi, respectiv peste 100.000 de persoane. „Deja, la Episcopia Romano-Catolică, s-au înscris peste 40.000 de credincioşi pentru acest eveniment unic“, a adăugat el. (Cătălin HOPULELE, Radu MEŞNIŢA)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.