anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

În Iaşi începe azi admiterea de toamnă la universităţi: Puţine locuri la buget după recordurile din vară

GALERIE
universitati iasi
 • universitati iasi
- +

Începând de astăzi, 7 septembrie 2020, universităţile din Iaşi fac o pauză de la gestionarea multiplelor situaţii pentru începerea noului an universitar şi demarează sesiunea de admitere de toamnă, după rezultate foarte bune, pe linie, în această vară.

În urma centralizării tuturor cererilor de înscriere şi a finalizării perioadei de confirmare a locurilor, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi scoate la concurs aproximativ 300 de locuri la buget la licenţă şi circa 400 de locuri la buget la programele de master.

Perioada de înscriere este 7 – 18 septembrie, rezultatele provizorii vor fi publicate până pe 21 septembrie, studenţii trebuie să depună actele în original până pe data de 23 septembrie, iar o zi mai târziu, pe 24 septembrie, vor fi afişate rezultatele finale.

La licenţă, la fel ca în anii precedenţi, atât la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, cât şi la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”, toate locurile de la buget au fost ocupate din sesiunea de vară.

Studenţii care vor candida pentru locurile puse la dispoziţie de către TUIASI au posibilitatea să se înscrie, cu o singură taxă şi prin depunerea unui singur dosar, la oricâte facultăţi ale Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi doresc, în ordinea preferinţelor. Ulterior, în funcţie de media de admitere şi de opţiunile alese, aceştia vor fi declaraţi admişi.

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi vor fi scoase 1.629 de locuri la concurs, 210 la buget şi 1.319 la taxă pentru candidaţii români. La master sunt disponibile 1.041 de locuri, 929 pentru candidaţii români, dintre care 188 la buget.

„O noutate a acestei sesiuni de admitere o reprezintă oportunitatea oferită candidaţilor de a se înscrie la una dintre cele 5 specializări din cadrul masteratului didactic: biologie, educaţie fizică şi sport, fizică, geografie, teologie ortodoxă. Pentru masteratul didactic sunt scoase la concurs 50 de locuri, la buget, fiind organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă. Programul se adreseazăabsolvenţilor cu diplomă de licenţă care doresc să se orienteze către cariera didactică. Absolvenţii cu diplomă de licenţă se pot înscrie la masterul didactic din acelaşi domeniu fundamental, corespunzător specializării dobândite prin studiile de licenţă”, au transmis reprezentanţii universităţii.

La Facultatea de Drept (studii de licenţă), Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (studii de licenţă şi master) şi Facultatea de Informatică (studii de licenţă şi master) nu se organizează admitere în această sesiunea, întrucât au fost ocupate toate locurile în sesiunea din iulie.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, admiterea se va derula în intervalul 7 - 10 septembrie, vor fi 184 de locuri scoase la licenţă, dintre care doar 62 la buget, 122 fiind la taxă, în timp ce la master sunt 67 de locuri disponibile, dintre care 42 la buget.

La toate universităţile din Iaşi înscrierea este posibilă online, o parte dintre acestea oferind posibilitatea studenţilor să depună şi la faţa locului dosarul de admitere. (Cătălin HOPULELE, Andrei MIHAI)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Xi şi Putin vor să forţeze schimbări în lume „cum nu s-au mai văzut în ultima sută de ani”

Alexandru LĂZESCU

Xi şi Putin vor să forţeze schimbări în lume „cum nu s-au mai văzut în ultima sută de ani”

Şansele Vestului de se opune acestui demers depind în bună măsură de soarta războiului din Ucraina şi de capacitatea sa de gestiona faliile politice şi societale interne. 

opinii

Metamorfozele de zi şi de noapte ale lui Florin Faifer

Nichita DANILOV

Metamorfozele de zi şi de noapte ale lui Florin Faifer

Oare cum ar fi salutat azi Florin să nu devină bătător la ochi pentru cei aliniaţi din punct de vedere ideologic corect? Ar fi avut curajul să rostească bună ziua? Din păcate, Florin Faifer nu a mai prins vremurile pe care le-a prorocit.

România fericită

Michael ASTNER

România fericită

Lunea trecută, de Ziua Mondială a Fericirii, presa de la noi a discutat raportul pe anul acesta (bazând pe datele din 2022) întocmit de Sustainable Development Solutions Network (Reţeaua de Soluţii de Dezvoltare Sustenabilă). Poate aţi aflat, poate v-a scăpat: în World Happiness Report (realizat pentru a zecea oară, dacă am înţeles bine) pe 2023, România se află pe locul 24! 

Inegalităţi pe piaţa muncii, îmbătrânire demografică şi digitalizare în România

Ciprian IFTIMOAEI

Inegalităţi pe piaţa muncii, îmbătrânire demografică şi digitalizare în România

Cu toţii suntem familiarizaţi cu discuţiile despre impactul digitalizării asupra pieţei muncii, despre expansiunea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), unde oferta de locuri de muncă este în creştere, despre pachetele salariale atractive în acest domeniu de vârf al economiei. 

pulspulspuls

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Premieră galactică la Iaşi, cu maşina lui dom’ premare în prim plan. Iacătă unde a pus-o!

Pe astăzi, stimaţi participanţi la trafic, avem o premieră absolută pentru domniile voastre: pentru prima dată de când se ştie, dom’ premare Mihai Chirica şi-a parcat alaltăieri Dusterul (IS 14 DST) cu care circulă în parcarea din curtea interioară a instituţiunii, după cum se vede şi în imaginea de mai jos.

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.