anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Ingenioasă metodă de furt de la Auchan. Iată ipostaza în care au fost prinşi doi soţi!

GALERIE
casa_plata_diy_auchan
 • casa_plata_diy_auchan
- +

O nouă metodă de furt a ajuns pe masa magistraţilor ieşeni. Doi soţi ar fi încercat să profite de modul de funcţionare a caselor rapide din Auchan pentru a ieşi fără să plătească decât o mică parte a cumpărăturilor consistente. Tentativa a eşuat, iar unul dintre cei doi va ajunge după gratii.

În decembrie 2018, Mihai şi Alina Dodu au mers la supermarket, cumpărând numeroase produse alimentare, cosmetice şi electronice, în valoare totală de 529,3 lei. Pe lângă acestea, femeia a luat din raft şi un set de covoraşe de baie, care i-ar fi fost solicitate de o vecină. În continuare, cei doi s-au îndreptat spre casele rapide. Femeia a scanat produsele cumpărate, covoraşele fiind incluse pe un bon separat. Pentru bonul de 529,3 lei, ea a introdus în fanta corespunzătoare un card emis în Italia. Pe acesta însă nu erau fonduri suficiente, aşa că aparatul a eliberat un tichet pe care se menţiona acest lucru. Ulterior, femeia a scanat şi al doilea bon, pe care l-a achitat cu un alt card. De această dată, plata a reuşit, iar cu bonul primit, cei doi au ieşit din magazin.

În zona taxiurilor, au fost opriţi de un agent de securitate. Cât timp acesta discuta cu soţul, femeia s-a urcat într-un taxi şi a plecat. În schimb, Mihai Dodu a fost condus în camera de interpelare, fiind anunţate organele de poliţie. Bărbatul a încercat să demonstreze că poate efectua plata şi a reintrodus cardul italian în casa rapidă, fiind afişat imediat mesajul de eroare privitor la lipsa fondurilor necesare. Marfa achiziţionată şi neplătită a fost recuperată ulterior, dar cazul a ajuns în instanţă, cei doi fiind acuzaţi de furt.

În faţa judecătorilor, femeia a explicat că nu observase vreun mesaj de eroare afişat atunci când folosise cardul italian. Ştia că are destui bani pe el, aflând ulterior însă că fiul său îi folosise cardul pentru a-şi cumpăra un joc, a spus. Cei doi au mai spus că era vorba de o simplă eroare, fiind pentru prima oară când făceau cumpărături în România folosind casele rapide. Argumentele lor au fost însă respinse de judecători, care au subliniat faptul că mesajele afişate de aparat sunt clare şi obligatorii, neputându-se invoca neatenţia.

„Chiar dacă în Italia - aşa cum susţin părţile - se achită doar prin plată directă la casier, aspect cu care instanţa nu este de acord, atunci când inculpata s-a aflat pentru prima dată în faţa unui astfel de aparat şi nu ştia cum să-l folosească şi era de bună credinţă trebuia să ceară ajutorul persoanelor magazinului în vederea achiziţionării produselor. Faptul că un produs a fost plătit cu un card valabil nu înlătură conduita inculpatei care nu a achitat celelalte produse, ci doar s-ar putea interpreta acest lucru tor printr-o atitudine de rea-credinţă, un bun achiziţionat legal, iar celelalte nefiind plătite pe considerentul că nu ştia să folosesacă acel aparat”, au apreciat magistraţii.

Aceştia au optat totuşi pentru pedepse relativ reduse, ambii soţi fiind condamnaţi la câte un an de închisoare. În cazul femeii, a fost dispusă suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Acest lucru nu a mai fost însă posibil în cazul lui Mihai Dodu. Acesta suferise o condamnare anterioară pentru contrabandă, situaţie în care nu s-a mai pus problema suspendării pedepsei. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Sentinţa Judecătoriei mai poate fi schimbată de Curtea de Apel, în faţa căreia Mihai Dodu a contestat-o.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.