De Sănătate

Punem punctul pe știi

Liftingul facial, pentru un efect vizibil de întinerire

miercuri, 22 septembrie 2021, 18:39
2 MIN
 Liftingul facial, pentru un efect vizibil de întinerire

Dr. Vlad Pieptu, medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchi – rurgie Recon – structivă, Arcadia: Deşi semnele trecerii timpului pot fi prevenite şi atenuate cu acid hialuronic sau toxină botulinică, gravitaţia îşi face în continuare resimţit efectul normal şi excesul de laxitate al pielii feţei şi gâtului ajunge să poată fi corectat doar prin intervenţii chirurgicale. 

În funcţie de amploarea excesului şi laxităţii ţesuturilor profunde care dau aspectul de „faţă căzută“, există mai multe variante de a interveni:

  • minim invaziv, prin adăugare de volum cu acid hialuronic/grăsime proprie;
  • mini-facelift, o intervenţie simplă de retensionare a pielii de la nivelul obrajilor şi conturului mandibular; acţionează asupra ridurilor şi excesului de piele din jurul gurii (nazogeniene şi linii marionetă);
  •  facelift, o intervenţie chirurgicală complexă, cu diferite tehnici posibile, ce elimină excesul cutanat şi retensionează structurile profunde care şi-au pierdut laxitatea, prin incizii ascunse în faţa şi spatele urechilor. Prin aceste incizii, se poate efectua şi liftingul gâtului. De obicei un facelift este însoţit şi de remodelarea pleoapelor şi compensarea pierderilor de volum prin transfer autolog de grăsime, în zone precum cearcănele, tâmplele etc.

Efectul unui facelift este foarte vizibil. Uneori, pacientul arată cu 10- 15 ani mai tânăr. În ciuda acestui fapt, procesul natural de îmbătrânire nu este oprit, iar pielea va relua procesul gravitaţional (însă de la o poziţie nouă, ridicată, stabilă). După facelift, faţa va fi umflată 48 de ore şi veţi purta un pansament ce susţine ferm pielea. Puteţi face duş la 48 de ore postoperator. Este foarte probabil să aveţi vânătăi, mai ales daca aţi optat şi pentru reîntinerirea pleoapelor prin blefaroplastie. Acestea dispar în 2-3 săptămâni. După externare, senzaţia de durere este redusă şi poate fi gestionată cu medicamente uzuale.

Primul control are loc în dimineaţa de după operaţie şi este urmat de o serie de alte controale: la 48 de ore, o săptămână (moment în care se scot eventuale fire), 2 săptămâni. Recuperarea după această intervenţie necesită o absenţă din viaţa socială publică de minim 3 săptămâni, întrucât aceasta este perioada necesară resorbţiei edemului postoperator şi a vânătăilor. Puteţi relua întâlnirile în familie la 7 zile postoperator şi între prieteni la aproximativ 14 zile postoperator. Intervenţia se realizează în siguranţă în Spitalul Arcadia. Pentru programarea unei consultaţii, aveţi la dispoziţie numărul 0232 920, Call Center Arcadia. www.arcadiamedical.ro.

Comentarii