LIVE-TEXT: Protest în Piaţa Unirii din Iaşi împotriva ordonanţei de urgenţă pe legile Justiţiei

duminică, 24 februarie 2019, 18:17
2 MIN

UPDATE: Protestatarii se întorc în Piaţa Unirii, după ce au fost în marş pe bulevardul Ştefan cel Mare, Centrul Civic, Târgu Cucu şi Independenţei

UPDATE: Câteva mii de ieşeni sunt în acest moment în marş. Coloana de manifestanţi a trecut de Casa Modei şi se întinde pe un sens de mers (spre sediul PSD) din bulevardul Ştefan cel Mare şi până în Piaţa Unirii.

UPDATE: Manifestanţii au pornit în marş pe bulevardul Ştefan cel Mare. Preţ de câteva minute, circulaţia mijloacelor de transport şi a autoturismelor a fost oprită pentru a face loc mulţimii.

UPDATE: În apropierea Pieţei Unirii se află în aceste momente cel puţin patru maşini de Poliţiei şi mai multe autovehicule ale Jandarmeriei.  

UPDATE: Preşedintele PSD Liviu Dragnea este cel mai des invocat în sloganuri: "Europa ajutor, Dragnea e infractor!", "Noi suntem poporul, jos cu infractorul!, "Dragnea la puşcărie" sunt câteva dintre sloganurile strigate de manifestanţi cu referire la şeful PSD.

UPDATE: Se scandează: "Magistrati, nu cedati!", Justitie, nu coruptie!", "Hotii la închisoare, nu la Guvernare"! "PSD, ciuma rosie". Protestatarii au venit în Piaţa Unirii cu steaguri şi vuvuzele. Deseori, soferii care trec prin faţa Pieţei îşi arată solidaritatea cu manifestanţii prin claxoane. Protestul a început la ora 18.00, iar în Piaţa sunt aproape 1.000 de persoane, unele estimări neoficiale ale jandarmilor fiind de cel puţin 700 de persoane. În jurul orelor 19.30-20.00, mulţimea va pleca în marş.

UPDATE: Numărul protestatarilor a urcat la câteva sute. În Piaţa sunt oameni de la USR, printre care se află: Filip Havârneanu, Cosette Chichirău. Oamenii scandează: "Dragnea la inchisoare, nu la guvernare "Justitie, nu coruptie", "PSD, ciuma roşie", "Nu vă fie frică, cică Dragnea pică" , “Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman", "Tudorele nici nu ştii cât de mic începi să fii". S-a format şi un cordon de steaguri.

Ieşenii au început să se adune în Piaţa Unirii. Ei protestează împotriva ordonanţei de urgenţă adoptată săptămâna trecută de către Guvernul Dăncilă şi vizează modificări importante aduse legilor Justiţiei. Manifestaţia a fost organizată prin intermediul reţelelor de sociliazare.

Comentarii