LIVE VIDEO: Scandal la aeroportul din Iași. Cursele pentru muncitori, anulate

vineri, 10 aprilie 2020, 11:12
2 MIN

Cursele programate să-i transporte pe muncitorii sezonieri în Germania de la Aeroportul din Iași au fost anulate.

Au fost anulate cursele charter care urmau să transporte, în cursul zilei de vineri, muncitori sezonieri spre Germania. Prima aeronavă trebuia să decoleze la ora 13,00 spre Baden-Baden, iar cel de-al doilea zbor, care avea destinaţia Nuremberg, trebuia să decoleze la ora 13,30.

Aproape 300 de oameni au venit azi la Iași ca să ia avionul spre Germania, curse speciale pentru muncitori sezonieri. Cum ultima ordonanță militară a instituit un moratoriu de 48 de ore asupra oricărui zbor de acest fel, ei au trebuit să se întoarcă sau să găsească un adăpost până la reluarea curselor.

Pe Aeroport mai sunt aproximativ 40 de oameni care se plâng că societatea care i-a adus la Iași i-a abandonat în parcarea aerogarii, pe fondul situației neprevăzute. Mai toți sunt din Transilvania. Situația este tensionată, dar jandarmii sunt la fața locului și lucrurile sunt sub control.

"Aşteptăm publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de ministru prin care se suspendă zborurile charter de astăzi (vineri n.r.). A intrat în vigoare ordonanţa militară prin care se vorbeşte despre aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore înainte de către statul român, ceea ce face ca astăzi (vineri n.r.) şi mâine (sâmbătă n.r.) să nu existe zboruri. Din acest punct de vedere, zborurile de la ora 13,00 au fost anulate. În acest moment încercăm să discutăm cu firmele de recrutare care să preia oamenii şi să îi ducă înapoi acasă, pentru că nu va fi niciun zbor astăzi (vineri n.r.)", a explicat Cătălin Bulgariu.

Comentarii