anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 03.06.2023

COMUNICAT DE PRESĂ - LIIS 5.0 Excelență. Inovație. Conectare

Manifestări speciale la împlinirea a 50 de ani de la înființarea Liceului de Informatică

GALERIE
Afis_LIIS 5.0
  • Afis_LIIS 5.0
- +

Apărut sub semnul inovației și al excelenței în 1971, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi celebrează 50 de ani de învățământ informatic în Iași. Pentru a marca bucuria semicentenarului, toți cei care poartă amprenta LIIS asupra devenirii lor ca oameni sunt invitați să participe la multitudinea de activități derulate în cadrul programului LIIS 5.0 Excelență. Inovație. Conectare, în perioada 15 – 19 mai 2021.

Pentru elevii din clasa a IV-a fascinați de universul digital și care doresc să devină urmași ai marelui academician Grigore C. Moisil, se desfășoară sâmbătă 15 mai 2021 testarea „Urmașii lui Moisil”.

Domeniul IT este în strânsă legătură cu artele vizuale, de aceea duminică, 16 mai 2021, orele 14.00, membrii comunității LIIS (elevi, absolvenți, angajați, părinți) vor participa la activitatea LIIS la teatru, în cadrul căreia vor viziona o piesă de teatru regizată de Andrei Ciobanu, absolvent al liceului, promoția 2002.

Cadrele didactice din diferite școli sunt invitate să schimbe idei și puncte de vedere asupra educației, dar și să disemineze experiențe și resurse didactice în cadrul celor două conferințe: Conferința eLIIS@Inovație în educație (17 mai, ora 10.00, platforma Microsoft Teams) și Conferința R.E.D. – rezultate ale parteneriatelor Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași (18 mai, ora 10.00, platforma Microsoft Teams).

Programul detaliat al evenimentelor este postat pe site-ul școlii.

Luni, 17 mai 2021:

  • Conferința eLIIS@Inovație în educație, la care va fi lansat ghidul eLIIS. Resurse educaționale și instrumente privind învățarea online;
  • Arte LIIS50 – workshop susținut de elevii performeri în sport, pictură, artă fotografică, muzică, webdesign) de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași;
  • Scrisori 2021: Cu dragoste pentru LIIS - dialoguri la ceas aniversar între părinți, absolvenți, cadre didactice, elevi.

Marți, 18 mai 2021:

  • Conferința R.E.D. – rezultate ale parteneriatelor Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, la care vor avea loc următoarele activități: inaugurarea laboratorului de realitate virtuală, lansarea ghidului Social Media în școală (repere pentru utilizarea Social Media în activități didactice și extrașcolare), vizionarea galeriei proiectelor europene marca LIIS și prezentarea resurselor educaționale deschise (R.E.D.) finanțate prin programul Erasmus+;
  • Tineri de 10, elevi de 10! Activitățile educative în 10 ani de LIIS! – activitate la care sunt invitați foști președinți ai Consiliului Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi.

Miercuri, 19 mai 2021:

  • Gala „EXCELENȚĂ ȘI INOVAȚIE ÎN EDUCAȚIE”;
  • LIIS 5.0 – viziunile antreprenorilor din IT;
  • Dăruind celorlalți;
  • Momente de viață - gânduri de ieri și de azi sub semnul viitorului LIIS. Mesajele generației LIIS 50. Lansarea volumului omagial Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași. 50 de ani de excelență și inovație în educație (1971-2021).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Radu POPESCU

Organizarea Summitului CPE în Republica Moldova: beneficii și manipulări politice

Pentru că nu toate lucrurile pot fi perfecte până la capăt, un aspect interesant ce trebuie remarcat este modul în care primarul pro-rus al Chișinăului, Ion Ceban, (care se prezintă acum ca pro-european, în ciuda trecutului său pro-rus, așezat de-a stânga socialistului Igor Dodon) a încercat să-și schimbe imaginea, profitând de vizibilitatea evenimentului, pentru a-și promova propriile interese politice.

opinii

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Eugen MUNTEANU

Dosoftei, primul și cel mai mare poet român de până la Eminescu (II)

Autorul serialului continuă argumentația ideii formulate în titlu, marcând astfel aniversarea, în anul în curs, a celor 350 de ani de la tipărirea versiunii versificate a psalmilor biblici în limba română.

Rapide notaţii „la cald”

Alexandru CĂLINESCU

Rapide notaţii „la cald”

Negocierile dintre guvernanţi şi liderii sindicatelor nu m-au convins. Liderii mi s-au părut cam oscilanţi, gata să se înţeleagă cu puterea şi cred că doar presiunea venită de la „bază” i-a determinat să nu cedeze.

Carol Mihalic de Hodocin (1)

Neculai SEGHEDIN

Carol Mihalic de Hodocin (1)

În faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi există o lucrare monumentală din fontă, cu o înălţime de aproape 7 metri şi o greutate de 4,3 tone, realizată în stil gotic după planurile inginerului hidraulic şi montanist Carol Mihalic de Hodocin. Este vorba de o cişmea, turnată în Moravia, monumentul fiind consfinţit îndămânării publice de către Grigore Ghica la 1851, după cum este precizat în înscripţia în română şi latină de pe lucrarea cu pricina.

pulspulspuls

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Calcule electorale la partidoiul ieşean: brânză mare sau urdă mică

Prin partidoi se bârfeşte că unul din argumentele pentru care fostul activist pro-autostradă şi fost conţilier ministerial ieşean Cătălin Brânzoi a fost uns şef interimar la compania de autostrăzi şi drumuri naţionalear fi fost şi socoteala lui nea Măricel că, în acest mod, îşi măreşte baza de recrutare pentru un candidat cât mai viabil la Premăria ieşeană. 

Caricatura zilei

Greva și Mașina școală

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri