COMUNICAT DE PRESĂ - LIIS 5.0 Excelență. Inovație. Conectare

Manifestări speciale la împlinirea a 50 de ani de la înființarea Liceului de Informatică

joi, 13 mai 2021, 19:45
2 MIN
 Manifestări speciale la împlinirea a 50 de ani de la înființarea Liceului de Informatică

Apărut sub semnul inovației și al excelenței în 1971, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi celebrează 50 de ani de învățământ informatic în Iași. Pentru a marca bucuria semicentenarului, toți cei care poartă amprenta LIIS asupra devenirii lor ca oameni sunt invitați să participe la multitudinea de activități derulate în cadrul programului LIIS 5.0 Excelență. Inovație. Conectare, în perioada 15 – 19 mai 2021.

Pentru elevii din clasa a IV-a fascinați de universul digital și care doresc să devină urmași ai marelui academician Grigore C. Moisil, se desfășoară sâmbătă 15 mai 2021 testarea „Urmașii lui Moisil”.

Domeniul IT este în strânsă legătură cu artele vizuale, de aceea duminică, 16 mai 2021, orele 14.00, membrii comunității LIIS (elevi, absolvenți, angajați, părinți) vor participa la activitatea LIIS la teatru, în cadrul căreia vor viziona o piesă de teatru regizată de Andrei Ciobanu, absolvent al liceului, promoția 2002.

Cadrele didactice din diferite școli sunt invitate să schimbe idei și puncte de vedere asupra educației, dar și să disemineze experiențe și resurse didactice în cadrul celor două conferințe: Conferința eLIIS@Inovație în educație (17 mai, ora 10.00, platforma Microsoft Teams) și Conferința R.E.D. – rezultate ale parteneriatelor Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași (18 mai, ora 10.00, platforma Microsoft Teams).

Programul detaliat al evenimentelor este postat pe site-ul școlii.

Luni, 17 mai 2021:

  • Conferința eLIIS@Inovație în educație, la care va fi lansat ghidul eLIIS. Resurse educaționale și instrumente privind învățarea online;
  • Arte LIIS50 – workshop susținut de elevii performeri în sport, pictură, artă fotografică, muzică, webdesign) de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași;
  • Scrisori 2021: Cu dragoste pentru LIIS dialoguri la ceas aniversar între părinți, absolvenți, cadre didactice, elevi.

Marți, 18 mai 2021:

  • Conferința R.E.D. – rezultate ale parteneriatelor Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, la care vor avea loc următoarele activități: inaugurarea laboratorului de realitate virtuală, lansarea ghidului Social Media în școală (repere pentru utilizarea Social Media în activități didactice și extrașcolare), vizionarea galeriei proiectelor europene marca LIIS și prezentarea resurselor educaționale deschise (R.E.D.) finanțate prin programul Erasmus+;
  • Tineri de 10, elevi de 10! Activitățile educative în 10 ani de LIIS! – activitate la care sunt invitați foști președinți ai Consiliului Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi.

Miercuri, 19 mai 2021:

  • Gala „EXCELENȚĂ ȘI INOVAȚIE ÎN EDUCAȚIE”;
  • LIIS 5.0 – viziunile antreprenorilor din IT;
  • Dăruind celorlalți;
  • Momente de viață – gânduri de ieri și de azi sub semnul viitorului LIIS. Mesajele generației LIIS 50. Lansarea volumului omagial Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași. 50 de ani de excelență și inovație în educație (1971-2021).

Comentarii