anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

COMUNICAT DE PRESĂ - LIIS 5.0 Excelență. Inovație. Conectare

Manifestări speciale la împlinirea a 50 de ani de la înființarea Liceului de Informatică

GALERIE
Afis_LIIS 5.0
 • Afis_LIIS 5.0
- +

Apărut sub semnul inovației și al excelenței în 1971, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi celebrează 50 de ani de învățământ informatic în Iași. Pentru a marca bucuria semicentenarului, toți cei care poartă amprenta LIIS asupra devenirii lor ca oameni sunt invitați să participe la multitudinea de activități derulate în cadrul programului LIIS 5.0 Excelență. Inovație. Conectare, în perioada 15 – 19 mai 2021.

Pentru elevii din clasa a IV-a fascinați de universul digital și care doresc să devină urmași ai marelui academician Grigore C. Moisil, se desfășoară sâmbătă 15 mai 2021 testarea „Urmașii lui Moisil”.

Domeniul IT este în strânsă legătură cu artele vizuale, de aceea duminică, 16 mai 2021, orele 14.00, membrii comunității LIIS (elevi, absolvenți, angajați, părinți) vor participa la activitatea LIIS la teatru, în cadrul căreia vor viziona o piesă de teatru regizată de Andrei Ciobanu, absolvent al liceului, promoția 2002.

Cadrele didactice din diferite școli sunt invitate să schimbe idei și puncte de vedere asupra educației, dar și să disemineze experiențe și resurse didactice în cadrul celor două conferințe: Conferința eLIIS@Inovație în educație (17 mai, ora 10.00, platforma Microsoft Teams) și Conferința R.E.D. – rezultate ale parteneriatelor Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași (18 mai, ora 10.00, platforma Microsoft Teams).

Programul detaliat al evenimentelor este postat pe site-ul școlii.

Luni, 17 mai 2021:

 • Conferința eLIIS@Inovație în educație, la care va fi lansat ghidul eLIIS. Resurse educaționale și instrumente privind învățarea online;
 • Arte LIIS50 – workshop susținut de elevii performeri în sport, pictură, artă fotografică, muzică, webdesign) de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași;
 • Scrisori 2021: Cu dragoste pentru LIIS - dialoguri la ceas aniversar între părinți, absolvenți, cadre didactice, elevi.

Marți, 18 mai 2021:

 • Conferința R.E.D. – rezultate ale parteneriatelor Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, la care vor avea loc următoarele activități: inaugurarea laboratorului de realitate virtuală, lansarea ghidului Social Media în școală (repere pentru utilizarea Social Media în activități didactice și extrașcolare), vizionarea galeriei proiectelor europene marca LIIS și prezentarea resurselor educaționale deschise (R.E.D.) finanțate prin programul Erasmus+;
 • Tineri de 10, elevi de 10! Activitățile educative în 10 ani de LIIS! – activitate la care sunt invitați foști președinți ai Consiliului Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi.

Miercuri, 19 mai 2021:

 • Gala „EXCELENȚĂ ȘI INOVAȚIE ÎN EDUCAȚIE”;
 • LIIS 5.0 – viziunile antreprenorilor din IT;
 • Dăruind celorlalți;
 • Momente de viață - gânduri de ieri și de azi sub semnul viitorului LIIS. Mesajele generației LIIS 50. Lansarea volumului omagial Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași. 50 de ani de excelență și inovație în educație (1971-2021).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.