Marius Bodea, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Iași, este susținut și de Partidul Verde – Verzii (P)

vineri, 10 mai 2024, 12:46
5 MIN
 Marius Bodea, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Iași, este susținut și de Partidul Verde – Verzii (P)

Încă un partid din Iași, al patrulea, a decis să îl susțină pe Marius Bodea în cursa sa pentru Primărie.

Partidul Verde-Verzii consideră că cea mai bună soluție pentru ca orașul să scape de Mihai Chirica, trimis în judecată în trei dosare penale, este ca opoziția să fie unită în jurul unui singur candidat.

„Legislația din România, făcută de PSD și PNL, prevede doar un singur tur de scrutin la alegerile locale. Aproape 90% dintre primarii în funcție sunt realeși indiferent dacă sunt hoți și incompetenți. Cum este și primarul de la Iași.

Așa am ajuns la anomalia de a avea un edil ales doar de 11% dintre ieșenii cu drept de vot.

Voturile se sparg între candidați, iar cel mai bine plasat nu mai apucă să îl învingă, pentru că nu mai există un tur al doilea, unde ar prelua votul schimbării de la ceilalți”, a explicat Victor Chirilă, Copreședinte Partidul Verde-Verzii (filiala județeană Iași) de ce au mers pe această opțiune.

Susținem în alegerile locale candidatul cu cele mai mari șanse

Formațiunea se alătură astfel USR, PMP și Forța Dreptei pentru a susține candidatura lui Marius Bodea la Primăria Iași.

Partidul Verzilor consideră că orgoliul individual nu își are rostul, când miza este viitorul Iașului și al ieșenilor.

„Noi dorim schimbarea acestui oraș cu adevărat. Știm că, deși avem oameni foarte competenți, nu au notorietatea necesară să înfrângă un primar în funcție, cu o uriașă mașinărie de propagandă.

Iar fără notorietate uriașă nu poți câștiga, asta este politica. Am decis astfel să susținem în alegerile locale candidatul cu cele mai mari șanse, șanse reale, să îl învingă pe actualul primar.

Acesta este categoric Marius Bodea, potrivit sondajelor noastre. Următorii candidați anunțați de alte partide mari sau de buzunar sunt la minim 15 procente în spatele lui, imposibil de recuperat.

Marius Bodea este cel care îl va bate pe Mihai Chirica, dacă îl vom susține”, arată Sorina Prădatu, Copreședinte Partidul Verde-Verzii (filiala județeană Iași) .

De ce Marius Bodea

Opțiunea Verzilor pentru Marius Bodea nu se bazează doar pe sondaje. Din perspectiva acestui partid, candidatul Alianței Dreapta Unită este cea mai bună soluție ca Iașul să iasă din groapa în care îl lasă Mihai Chirica.

„Trăim în cel mai poluat oraș al României. Sunt date oficiale prezentate chiar de Comisia europeană. Suntem realmente otrăviți zilnic.

Am ajuns aici pentru că în Primăria Iași au contat afacerile imobiliare ale camarilei lui Mihai Chirica, în detrimentului unor soluții de trafic, a parcurilor și a sănătății noastre.

Suntem mințiti că Iașul este un oraș verde. În realitate, în loc de 26 de metri pătrați, norma obligatorie minimă, avem doar 16 metri pătrați.

În continuare, circulă autobuze diesel și utilaje ale Primăriei care te îneacă în fum.

Am depășit și Bucureștiul la blocaje în trafic și la poluare. Blocajele în trafic înseamnă poluare.

Primăria lui Mihai Chirica nu a avut niciodată un plan de a conserva spațiile verzi și de a crea altele noi.

Și nu ne referim la gazon, ci la copaci mari, la parcuri unde să existe elemente verzi filtrante. Suntem într-un oraș capturat”, a declarat Florea Bora, Președinte al conducerii locale a Municipiului Iași al Partidului Verde-Verzii.

Marius Bodea a oprit tunuri imobiliare care eliminau spații verzi

Marius Bodea este singurul dintre toți candidații care s-a bătut în acești mulți ani pentru problemele Iașului, explică reprezentanții formațiunii.

„Este singurul care a vorbit despre poluare și cauzele ei, a oprit tunuri imobiliare care eliminau spații verzi.

Are soluții curajoase, testate deja cu succes în alte țări, despre transportul public ecologic.

Am văzut și planul său privind eliminarea totală a cărbunelui pentru încălzirea centralizată a orașului și trecerea la soluții verzi.

Dincolo de toate este un om asumat, de forță, cu rezultate profesionale în administrație”, este argumentul Partidului Verde-Verzii în favoarea susținerii lui Marius Bodea.

Marius Bodea: Sunt candidatul cu șansele reale să îl pensioneze forțat pe Mihai Chirica

Candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Iași le-a mulțumit reprezentanților Partidului Verde-Verzii pentru susținerea pe care i-o acordă.

„Le mulțumesc pentru acest gest de maturitate. Mă simt onorat să primesc un așa suport și cred cu tărie că acest moment este punctul de cotitură al acestei campanii. Voi câștiga.

Acești oameni nu au cerut nimic la schimb, nu vor promisiuni personale, nu vor funcții, vor pur și simplu să dea acestui oraș o șansă.

Acest moment este și unul de confirmare a unui adevăr local. Sunt candidatul cu șansele reale să îl pensionez forțat pe Mihai Chirica și să scăpam orașul de balamucul creat de acest personaj.

Eu nu am apărut că alții ca o cometă luminoasă acum, în preajma alegerilor. Nu sunt dintre cei care declară brusc grija față de ieșeni, după ce în ultimii ani au stat doar prin concedii în străinătate sau în crâșme din București.

Eu am muncit neîntrerupt de peste 8 pentru a reda Primăria ieșenilor”, a precizat Marius Bodea.

Candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Iași a făcut, la rândul său, un apel la înțelepciune din partea opoziției, dar și a alegătorilor din Iași, pentru a învinge puternica mafie imobiliară din jurul lui Chirica.

„Fac apel la ceilalți contracandidați înfierbântați, dintre care unii au treabă doar cu mine, de parcă eu sunt primar. Plătesc sume uriașe pentru denigrarea mea, dar nu spun nimic despre Chirica.

Fac apel la votanții lor, care sunt de bună credință, să vină alături de mine, preluând de la Partidul Verde-Verzii modelul de maturitate.

Nu suntem la un concurs de frumusețe aici, suntem în plină luptă pentru a înlătură un sistem mafiot ce a acaparat de decenii acest oraș.

Iașul are nevoie de un primar puternic, care se bate de la egal cu tot acest sistem corupt. Un primar pe bune”, a declarat Marius Bodea, candidatul Alianței Dreptei Unite, susținut de Partidul Verzilor.

Comentarii