Medic judecat pentru luare de mită, ținut sub control judiciar. Ce taxe percepea

miercuri, 26 iunie 2019, 01:58
1 MIN
 Medic judecat pentru luare de mită, ținut sub control judiciar. Ce taxe percepea

Judecătorii ieşeni au prelungit măsura controlului judiciar în cazul medicului ieşean Eugen Bitere, judecat pentru luare de mită. Acesta este judecat la Tribunal fiind acuzat că ar fi primit bani de la mai mulţi pacienţi sau rude de-ale acestora, în schimbul unor intervenţii chirurgicale.

De pildă, o faptă imputată medicului ieşean datează din octombrie 2016, atunci când Bitere ar fi pretins de la pacientul S.D.I. suma de 7.000 de lei în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. Procurorii spun că pacientul nu a putut obţine această sumă, aşa că i-a oferit chirurgului, printr-un intermediar, „doar“ 4.000 de lei.

O altă faptă imputată lui Eugen Bitere este plasată în perioada 2 februarie – 16 februarie 2017, când doctorul ar fi primit 1.000 de lei de la o pacientă pentru a efectua o intervenţie chirurgicală.

În cursul lunii aprilie, Eugen Bitere ar fi pretins pacientului P.V., dar şi fratelui acestuia, suma de 1.500 de euro pentru o operaţie.

„Deoarece cei doi nu dispuneau de această sumă de bani, a acceptat şi primit în cursul lunii mai 2017 suma de 4.500 lei de la P. G. după ce a efectuat actul medical“, au precizat anchetatorii.

De asemenea, pe 6 iunie, chirurgul ar fi cerut tot 1.500 de euro, însă de această dată de la o pacientă şi fiica acesteia.

Pe 15 iunie, Eugen Bitere ar fi pretins 1.500 de euro de la un pacient, primind efectiv suma de 1.300 de euro.

Comentarii