Medicul Cătălin Denciu și o asistentă s-au aruncat în flăcări pentru a salva pacienții din incendiul de la Spitalul Neamț. Au grave arsuri

sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 20:55
1 MIN
 Medicul Cătălin Denciu și o asistentă s-au aruncat în flăcări pentru a salva pacienții din incendiul de la Spitalul Neamț. Au grave arsuri

Medicul de gardă Cătălin Denciu și o asistentă de la Spitalul Neamț au suferit grave arsuri deoarece au încercat să salveze bolnavii până la sosirea echipajelor de pompieri.

”Două cadre medicale și-au riscat viața să salveze pacienții – un medic (cel cu 40% arsuri) și o asistentă, ambii care au fost răniți”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la Digi24.

Medicul, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului va fi transferat cu un elicopter militar la Spitalul Floreasca din București.

„Suntem, de asemenea, alături de colegul nostru medic aflat de serviciu și care a suferit arsuri foarte grave în această tragedie încercând, potrivit informațiilor, să salveze pacienții. Sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii! Am avut incendiul de la Maternitatea Giulești, iar acum această tragedie care poate arată și infrastructura deficitară a spitalelor”, declară într-un comunicat prof. dr. Daniel Coriu de la Colegiul Medicilor

Medicul care a suferit arsuri grave în special pe membre are 42 de ani, era de gardă și a sărit efectiv în flăcări încercând să salveze pacienții. El va fi transferat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Reamintim că sâmbătă seara, la etajul II al spitalului a pornit un incendiu în urma căruia zece bolnavi COVID intubați au murit.

Despre incendiul violent de la Spitalul Neamț, citiți AICI

Comentarii