Moartea regizorului TVR Tudor Axinte şi a soţiei sale Gabriela, la 20 km de Iași: amănunte cumplite

marți, 27 august 2019, 02:02
3 MIN
 Moartea regizorului TVR Tudor Axinte şi a soţiei sale Gabriela, la 20 km de Iași: amănunte cumplite

Tragedie în presa de calitate din Iaşi! Un regizor din cadrul studioului de la Iaşi al televiziunii naţionale TVR a murit împreună cu soţia sa, ingineră la Direcţia de Radiocomunicaţii Iaşi, într-un tragic accident rutier care a avut loc duminică seara, la 20 de kilometri de Iaşi. 

Regizorul de emisie Tudor Axinte şi soţia sa, Gabriela, şi-au pierdut viaţa într-un accident care a avut loc în satul Bălteni din comuna Probota, o localitate aflată la 23 de kilometri de Iaşi. Tudor şi Gabriela, ambii în vârstă de 53 de ani, se aflau pe o motocicletă Yamaha şi se întorceau din concendiu, venind spre Iaşi pe DN 24C (Iaşi-Trifeşti-Ştefăneşti-jud. Botoşani) împreună cu un alt cuplu, aflaţi pe o altă motocicletă. Accidentul a avut loc în jurul orei 17.45, într-o curbă, şi a fost surprins de o cameră de supraveghere amplasată la un magazin aflat în apropiere.
 
Cum s-a întâmplat tragedia?
 
Cei doi circulau cu motocicleta în spatele prietenilor lor, la mică depărtare de aceştia, şi, cel mai probabil, oboseala a făcut ca, într-o curbă la dreapta, Tudor să piardă controlul motocicletei, după o frânare puternică, apoi a pătruns pe contrasens unde a izbit în plin o maşină. Urmele de frânare ale motocicletei au rămas pe şosea, însă manevra nu a fost de folos, deoarece motocicleta a pătruns pe contrasens unde a fost izbită frontal de un autoturism Volkswagen ce venea din sensul opus de mers. Impactul dintre cele două vehicule nu a fost surprins de camera de supraveghere a magazinului, însă se vede că impactul este foarte violent, deoarece sar bucăţi din ambele vehicule, la mare depărtare, dar şi faptul că una dintre victime este prinsă sub autoturism, care opreşte la 10 metri de locul impactului.
 
 
Soţia lui Tudor a murit pe loc, iar acesta, care a fost aruncat de impact la 15 metri de locul accidentului, a decedat câteva minute mai târziu. El a fost resuscitat de medicii SMURD zeci de minute, însă fără rezultat. „Mai multe echipaje au fost solicitate să intervină la accidentul rutier cu şapte victime de la Probota. Membrii echipajelor au constatat decesul unei femei în vârstă de 53 de ani, care avea leziuni multiple, incimpatibile cu viaţa, şi au încerct să resusciteze un bărbat de aceeaşi vârstă, care se afla în stop cardiac. Din păcate, pentru cele două victime care se aflau pe motocicletă nu s-a mai putut face nimic Cele cinci persoane care se aflau în autoturism nu au fost rănite şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.
 
A rămas un băiat orfan
 
Poliţiştii care anchetează cazul sunt de părere că ambele motociclete circulau cu viteză, iar în curba strânsă, Tudor nu a mai putut frâna îndeajuns pentru a se reechilibra. De altfel, în imaginile pe care jurnaliştii „Ziarul de Iaşi“ le-au luat de la magazinul în apropierea căruia a avut loc accidentul se poate vedea că motocicleta ar avea o problemă la axul roţii spate, însă faptul nu se poate observa în detaliu. În orice caz, cei doi au lăsat în urmă un copil orfan.
 
Angajaţii studioului TVR Iaşi au postat câteva cuvinte despre activitatea colegului lor Tudor Axinte. „Duminică, 25 august, s-a întrerupt subit firul vieţii bunului nostru coleg de la TVR Iaşi, regizorul de emisie Tudor Axinte. Tudor Axinte şi-a început activitatea în această profesie în anul 1991, la studioul din Iaşi. Între 1999 şi 2003 şi-a manifestat calităţile în cadrul staţiei Pro TV Iaşi. Din 2003 a revenit alături de colegi de la studioul public regional TVR Iaşi. Un tragic accident de circulaţie l-a luat împreună cu soţia sa, Gabriela, de lângă fiul lor, Alex. Dumnezeu să-i odihnească!“, se arată în postarea colegilor de la TVR Iaşi. 

Comentarii