Mobilizare pentru proteste pe 10 august la Iași: ”Nu am uitat ce-ați făcut astă vară!

marți, 30 iulie 2019, 11:13
1 MIN
 Mobilizare pentru proteste pe 10 august la Iași: ”Nu am uitat ce-ați făcut astă vară!

Pe rețelele de socializare a început campania de organizare a unui protest pe 10 august 2019 la Iași.  ”Nu am uitat ce-ați făcut astă vară!” este denumirea sub care organizatorii speră să adune câți mai mulți protestatari în Piața Unirii din Iași.

Descrierea evenimentului pe FB:

”Pe 10 august 2018, o manifestare pașnică a românilor din țară și din Diaspora a fost deturnată de un grup de câțiva huligani pentru a crea imaginea unei răsturnări a ordinii constituționale și a justifica o intervenție în forță a Jandarmeriei. 

La un an de la acele incidente în urma cărora un om am murit, premierul Dăncilă consideră și acum că s-a încercat o lovitură de stat, iar ministrul de Interne din subordinea sa a refuzat să desecretizeze documente cruciale pentru ancheta procurorilor. Pentru acțiunea lor, șefii jandarmeriei, în loc să fie demiși, au fost promovați.

Dacă nu poți veni la București pe 10 august, vino și în Piața Unirii din Iași, sâmbătă, 10 august, pentru a le spune celor responsabili de gazarea oamenilor pașnici că nu am uitat și nu am iertat, și că nu vom avea liniște până ce nu își vor primi pedeapsa pentru intervenția brutală, disproporționată și absurdă a forțelor de ordine din urmă cu un an”.

Sursa: pagina de FB a evenimentului Iași: Nu am uitat ce-ați făcut astă vară!

Comentarii