Noul supermarket de lângă “Socola” nu va avea acces auto direct din şos. Bucium, ci prin lateral. Aprobarea intră la votul final în CL

miercuri, 15 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Noul supermarket de lângă “Socola” nu va avea acces auto direct din şos. Bucium, ci prin lateral. Aprobarea intră la votul final în CL

Noul supermarket Penny din Bucium este pe cale de a fi aprobat. Procesul de avizare de la nivelul Primăriei a fost finalizat, iar proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) va intra la votul final în Consiliul Local (CL). Municipalitatea a publicat deja proiectul de hotărâre, iar o decizie a CL ar putea veni, cel mai devreme, la sfârşitul acestei luni. 

„Construire supermarket şi magazin produse din carne şi brânzeturi, accesuri auto şi pietonale, trotuare, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame la faţadă şi în parcare, pilon publicitare luminos, împrejmuire perimetrală, branşamente la utilităţi”, este obiectul proiectului de PUZ.

La acest moment, documentaţia este asumată de Ropharma, firmă care a vândut terenul de aproape un hectar către grupul Rewe, proprietarul lanţului de magazine Penny. Tranzacţia a avut loc în vara anului 2021, iar preţul de achiziţie s-a ridicat la peste 2 milioane euro (fără TVA).

SURSA FOTO: APIX

Magazinul Penny va fi amenajat în zona unui concurent de pe piaţa de retail: peste stradă de amplasament se află un supermarket Lidl. În ceea ce priveşte accesul auto, grupul Rewe va ceda din proprietate o suprafaţă de 385 mp pentru amenajarea str. Fundac Socola. Din şos. Bucium, accesul va fi doar pietonal. „Staţionarea autovehiculelor se va realiza în interiorul parcelei, fiind asigurat un număr total de 113 locuri de parcare, dintre care 4 sunt destinate persoanelor cu dizabilităţi”, se mai precizează în PUZ.

Conform bilanţului teritorial, supermarketul, cu regim parter, va avea o amprentă la sol de peste 2.200 mp, în timp ce circulaţiile circa 3.200 mp, iar pe restul suprafeţei (circa 3.400 mp) vor fi amenajate spaţii verzi. „Este necesară amenajarea corespunzătoare a căii de acces (Fundacul Socola), fiind prioritară realizarea acesteia într-un timp cât mai scurt. Branşarea construcţiei propuse la reţelele existente se va realiza pe cheltuiala beneficiarului”, se arată în proiect. Odată aprobat planul urbanistic de către consilierii locali, Ropharma va putea solicita autorizaţia de construire, iar tranzacţia cu grupul Rewe va fi finalizată. Având în vedere stadiul avansat al proiectului, există premise ca lucrările de construire a noului supermarket să înceapă până la finalul acestui an. În context, amintim că Penny are în plan deschiderea unui magazin şi în Dacia, pe str. Tabacului, în apropierea bisericii „Sf. Anton de Padova”. 

Comentarii