O mică disertaţie ontologică despre academicieni. Cum a ratat Tudorel la mustaţă?

vineri, 22 martie 2024, 02:50
3 MIN
 O mică disertaţie ontologică despre academicieni. Cum a ratat Tudorel la mustaţă?

Faptul că, iată, Iaşul are un academician în plus în zona vniversiară din Copou, în persoana rectorului de la Useveu’, am zice că nu poate decât să bucure pe toată lumea. 

Ei bine, auzim prin culisele academice ale Iaşului că lucrurile nu ar sta chiar aşa de la cap la coadă, şi că prin anumite berouri vestea asta a ungerii unui nou academician pentru Iaşi ar fi căzut ca un trăsnet înaintea unei ploi ce te udă până la piele.

Este vorba, zice-se, de beroul încă rectorului Todorel, dragi profesori, studenţi, angajaţi TESA sau portari. Aicea veste ar fi fost primită cu mare supărare şi tristeţe, ca să nu mai spunem de invidie, care a fost cât încape în sala paşilor pierduţi până aproape de tavan. De ce? Păi, zice-se că anterior alegerilor pentru rector de la “Cuza” dom’ reftor Todorel ar fi tras multe sfori groase şi curmeie lungi prin lumea academică de la Bucureşti, aşa încât la votul de luna aceasta, când şi celălalt rector din Copou a devenit academician, să fie el cel uns cu acest titlu, de la Iaşi.

Dacă lucrurile se aranjau în sensul ăsta, dom’ Todorel urma să bată darabana chiar înaintea alegerilor cu acest titlu ca şi antamat. Asta ca să mai scoată ceva pe masă în faţa alegătorilor, adicătelea ceva mai consistent în afară de doctor honoris cauza la Vniversitatea din Bălţi sau profesor onorificus la Institutul din Odesa, cum a făcut ferctorul de la umefeu. Dar, mna: n-a fost să fie, dragilor, iar titlul s-a dus aţadar tot în Copou, dar undeva olecuţă mai sus. Deh, fie primit!

Mihai Chirica, Renato Usatâi, Vlad Plahotniuc. Hopaa!?

De ce a fost o problemă că Mihai Chirica l-a invitat la Iaşi pe premarele dubios al Chişinăului, luna trecută? Că unii par să nu fi înţeles. Haideţi să punem oleacă în context. PSD, Iohannis şi serviciile secrete româneşti par că îi poartă sâmbetele Maiei Sandu, pentru că l-a înfrânt şi alungat de la putere pe oligarhul Vladimir Plahotniuc, simbolul sistemului corupt din această ţară, după cum spune istoricul Armand Goşu.

Rămase fără principalul partener, elitele aflate la putere în România merg acum pe mâna celor despre care cred că ar putea s-o înfrângă pe Maia Sandu la viitoarele alegeri, zice-se. Iar premarele de Chişinău Ion Ceban, om consiliat de ofiţeri FSB, care nu şi-a negat niciodată legăturile cu serviciile secrete ruseşti, este un alt preferat al lui Ciolacu.

Tot analistul Goşu ne mai dezvăluie una faină: un alt politician moldovean, Renato Usatîi, pion FSB aparent căzut în dizgraţie la Moscova, e azi refugiat şi el în Bucureşti. Usatîi are acces direct la anturajul intim al preşedintelui român, pentru că sora moldoveanului este nevasta afaceristului Michael Schmidt, unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai lui Klaus Iohannis.

Printre altele, Schmidt este cel care a vândut 600 de BMW-uri Poliţiei Române într-o licitaţie aranjată de ministrul de Interne de atunci, Lucian Bode. Ehehee, iote cum se leagă maioneza la loc, dacă ştii să pui olecuţă de apă minerală! Sau sifon, după caz… Başca pe Mihăiţă al nostru la mijloc.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii