O săptămână de manifestări pe teme de educaţie la Liceul de Informatică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

O săptămână de manifestări pe teme de educaţie la Liceul de Informatică

GALERIE
Liceul-de-informatica
 • Liceul-de-informatica
- +

Liceul Teoretic de Informatică„Grigore Moisil” din Iaşi derulează începând de astăzi, 4 octombrie, şi până duminică, pe 10 octombrie, o serie de manifestări care au drept temă „educaţia autentică”. 

Manifestările, conform programului publicat de liceu, vor avea loc fie în mediul online, fie în aer liber.

„Adevărata educaţie deschide mintea spre cunoaştere, orientează sufletul spre bine şi desăvârşeşte caracterul. Este cea mai nobilă misiune încredinţată omului, care dă sens existenţei şi marchează trecerea noastră prin timp. Şcoala devine, astfel, un spaţiu cu posibilităţi infinite de a modela lumea în care trăim. Profesorul se dăruieşte pe sine şi pictează pe pânza celor mai curate suflete adevărul, libertatea, iubirea şi altruismul”, au precizat reprezentanţii Liceului „Moisil”

Manifestările vor debuta astăzi, 4 octombrie, cu evenimentul „Valenţele educaţiei în societatea actuală”, eveniment online, la care sunt este invitat prof. univ. dr. Constantin Cucoş de la UAIC.

Tot astăzi va avea loc „Mă numesc LIIS”, care cuprinde activităţi sportive derulate pe terenurile de sport, eveniment destinat elevilor de clasa a V-a, dar şi „Tu eşti liderul LIIS”, o întâlnire online destinată elevilor din clasele V-XII.

Marţi, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, va avea loc evenimentul „Profesorii din LIIS – creatori de resurse educaţionale deschise”, în care se va discuta despre ghidul realizat de LIIS, care cuprinde resurse educaţionale şi instrumente privind învăţarea online, ghid la care au acces gratuit profesorii din întreaga ţară.

Miercuri, pe 6 octombrie, se va discuta în mediul online despre „Beneficiile utilizării catalogului electronic E – Study: accesare, notare, creare teste, formator”, iar joi, pe 7 octombrie, va avea loc o activitate despre cum poate fi aleasă informaţia în mediul online pentru o informare corectă.

Invitaţi de onoare la activitate sunt prof. univ.dr. Doina Azoicăi de la UMF Iaşi şi preşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie, Răzvan Anghel, medic rezident anul IV la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, asistent universitar, fost absolvent al LIIS, Tudor Niculăiasa, de asemeni medic rezident şi absolvent LIIS, dar şi Ioana Vatamanu, medic rezident anul I, absolventă LIIS.

Pe 8 octombrie va avea loc „Toamna artelor la LIIS”,  o invitaţie la admirearea spaţiilor amenajate de elevii de gimnaziu cu desene, mesaje, fructe sau legume. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X