O săptămână de manifestări pe teme de educaţie la Liceul de Informatică

luni, 04 octombrie 2021, 01:50
2 MIN
 O săptămână de manifestări pe teme de educaţie la Liceul de Informatică

Liceul Teoretic de Informatică„Grigore Moisil” din Iaşi derulează începând de astăzi, 4 octombrie, şi până duminică, pe 10 octombrie, o serie de manifestări care au drept temă „educaţia autentică”. 

Manifestările, conform programului publicat de liceu, vor avea loc fie în mediul online, fie în aer liber.

„Adevărata educaţie deschide mintea spre cunoaştere, orientează sufletul spre bine şi desăvârşeşte caracterul. Este cea mai nobilă misiune încredinţată omului, care dă sens existenţei şi marchează trecerea noastră prin timp. Şcoala devine, astfel, un spaţiu cu posibilităţi infinite de a modela lumea în care trăim. Profesorul se dăruieşte pe sine şi pictează pe pânza celor mai curate suflete adevărul, libertatea, iubirea şi altruismul”, au precizat reprezentanţii Liceului „Moisil”

Manifestările vor debuta astăzi, 4 octombrie, cu evenimentul „Valenţele educaţiei în societatea actuală”, eveniment online, la care sunt este invitat prof. univ. dr. Constantin Cucoş de la UAIC.

Tot astăzi va avea loc „Mă numesc LIIS”, care cuprinde activităţi sportive derulate pe terenurile de sport, eveniment destinat elevilor de clasa a V-a, dar şi „Tu eşti liderul LIIS”, o întâlnire online destinată elevilor din clasele V-XII.

Marţi, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, va avea loc evenimentul „Profesorii din LIIS – creatori de resurse educaţionale deschise”, în care se va discuta despre ghidul realizat de LIIS, care cuprinde resurse educaţionale şi instrumente privind învăţarea online, ghid la care au acces gratuit profesorii din întreaga ţară.

Miercuri, pe 6 octombrie, se va discuta în mediul online despre „Beneficiile utilizării catalogului electronic E – Study: accesare, notare, creare teste, formator”, iar joi, pe 7 octombrie, va avea loc o activitate despre cum poate fi aleasă informaţia în mediul online pentru o informare corectă.

Invitaţi de onoare la activitate sunt prof. univ.dr. Doina Azoicăi de la UMF Iaşi şi preşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie, Răzvan Anghel, medic rezident anul IV la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, asistent universitar, fost absolvent al LIIS, Tudor Niculăiasa, de asemeni medic rezident şi absolvent LIIS, dar şi Ioana Vatamanu, medic rezident anul I, absolventă LIIS.

Pe 8 octombrie va avea loc „Toamna artelor la LIIS”,  o invitaţie la admirearea spaţiilor amenajate de elevii de gimnaziu cu desene, mesaje, fructe sau legume. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii