anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

O săptămână de manifestări pe teme de educaţie la Liceul de Informatică

GALERIE
Liceul-de-informatica
 • Liceul-de-informatica
- +

Liceul Teoretic de Informatică„Grigore Moisil” din Iaşi derulează începând de astăzi, 4 octombrie, şi până duminică, pe 10 octombrie, o serie de manifestări care au drept temă „educaţia autentică”. 

Manifestările, conform programului publicat de liceu, vor avea loc fie în mediul online, fie în aer liber.

„Adevărata educaţie deschide mintea spre cunoaştere, orientează sufletul spre bine şi desăvârşeşte caracterul. Este cea mai nobilă misiune încredinţată omului, care dă sens existenţei şi marchează trecerea noastră prin timp. Şcoala devine, astfel, un spaţiu cu posibilităţi infinite de a modela lumea în care trăim. Profesorul se dăruieşte pe sine şi pictează pe pânza celor mai curate suflete adevărul, libertatea, iubirea şi altruismul”, au precizat reprezentanţii Liceului „Moisil”

Manifestările vor debuta astăzi, 4 octombrie, cu evenimentul „Valenţele educaţiei în societatea actuală”, eveniment online, la care sunt este invitat prof. univ. dr. Constantin Cucoş de la UAIC.

Tot astăzi va avea loc „Mă numesc LIIS”, care cuprinde activităţi sportive derulate pe terenurile de sport, eveniment destinat elevilor de clasa a V-a, dar şi „Tu eşti liderul LIIS”, o întâlnire online destinată elevilor din clasele V-XII.

Marţi, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, va avea loc evenimentul „Profesorii din LIIS – creatori de resurse educaţionale deschise”, în care se va discuta despre ghidul realizat de LIIS, care cuprinde resurse educaţionale şi instrumente privind învăţarea online, ghid la care au acces gratuit profesorii din întreaga ţară.

Miercuri, pe 6 octombrie, se va discuta în mediul online despre „Beneficiile utilizării catalogului electronic E – Study: accesare, notare, creare teste, formator”, iar joi, pe 7 octombrie, va avea loc o activitate despre cum poate fi aleasă informaţia în mediul online pentru o informare corectă.

Invitaţi de onoare la activitate sunt prof. univ.dr. Doina Azoicăi de la UMF Iaşi şi preşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie, Răzvan Anghel, medic rezident anul IV la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, asistent universitar, fost absolvent al LIIS, Tudor Niculăiasa, de asemeni medic rezident şi absolvent LIIS, dar şi Ioana Vatamanu, medic rezident anul I, absolventă LIIS.

Pe 8 octombrie va avea loc „Toamna artelor la LIIS”,  o invitaţie la admirearea spaţiilor amenajate de elevii de gimnaziu cu desene, mesaje, fructe sau legume. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.