Papa Francisc vine la Iași cu papamobilul. Va vorbi în Piața Palatului pe 1 iunie

joi, 24 ianuarie 2019, 03:01
2 MIN
 Papa Francisc vine la Iași cu papamobilul. Va vorbi în Piața Palatului pe 1 iunie

Varianta luată în calcul este ca biletele gratuite să poată fi obţinute, de oricine doreşte, prin intermediul parohiilor catolice.

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a pregătit noi detalii pentru vizita Papei Francisc în România, care va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie. Reprezentanţii episcopiei au precizat că din discuţiile antamate până acum s-au stabilit trei elemente principale pentru procesul organizatoric: vizita Sfântului Părinte va avea loc în data de 1 iunie, la mij­locul şederii sale în România, a fost stabilit, aşa cum a anunţat anterior „Ziarul de Iaşi“, locul de desfăşurare a evenimentelor ca fiind Piaţa Pala­tului Culturii, şi accesul se va face strict pe bază de bilete şi invitaţii.

„Ştim până acum faptul că programul s-a concretizat până la punctul în care s-a decis că la Iaşi va ajunge Papa Francisc în ziua de 1 iunie, a doua zi a vizitei sale, şi s-a ajuns la concluzia că cel mai bun loc pentru desfăşurarea întâlnirii să fie stabilit în faţa Palatului Culturii, în piaţa de acolo“, a declarat pr. Adrian Blăjuţă, purtăto­rul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

Acesta a mai precizat că celebrarea se va face în piaţă, dar că nu se ştie exact forma în care aceasta va avea loc – fie o celebrare religioasă, fie va fi amenajată o scenă de unde va vorbi părintele. Acesta va ajunge la Iaşi cu celebrul papamobil şi se va plimba printre oameni, pr. Adrian Blăjuţă explicând că acesta şi-a manifestat dorinţa de a „cunoaşte câţi mai mulţi credincioşi“.

Însă la nivelul episcopiei s-a decis şi faptul că evenimentul, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni, nu va fi limitat strict pentru creştinii catolici, dar că accesul va fi gestionat tot de către episcopie.

„Aşteptăm din partea parohiilor o informare, o manifestare a dorinţei, să vedem unde ne aflăm, câţi vor dori să participe la întâlnirea cu Sfântul Părinte, şi apoi vom lua o decizia la nivel de organizare care să nu presupună doar prezenţa catolicilor, ci şi a ortodocşilor şi a persoanelor de alte confesiuni care doresc să asiste“, a mai explicat pr. Adrian Blăjuţă.

Practic, în momentul de faţă, varianta luată în calcul este ca persoanele care nu sunt de religie catolică, dar care vor să asiste la eveniment, să îşi manifeste intenţia de a participa la parohiile catolice din Dieceza de Iaşi şi să îşi procure, gratuit, un bilet tot de acolo. Mai multe detalii despre sistemul de acces vor fi făcute publice ulterior.

Comentarii