Papa Francisc vine la Iași cu papamobilul. Va vorbi în Piața Palatului pe 1 iunie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Papa Francisc vine la Iași cu papamobilul. Va vorbi în Piața Palatului pe 1 iunie

GALERIE
papamobil
  • papamobil
- +

Varianta luată în calcul este ca biletele gratuite să poată fi obţinute, de oricine doreşte, prin intermediul parohiilor catolice.

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a pregătit noi detalii pentru vizita Papei Francisc în România, care va avea loc în perioada 31 mai - 2 iunie. Reprezentanţii episcopiei au precizat că din discuţiile antamate până acum s-au stabilit trei elemente principale pentru procesul organizatoric: vizita Sfântului Părinte va avea loc în data de 1 iunie, la mij­locul şederii sale în România, a fost stabilit, aşa cum a anunţat anterior „Ziarul de Iaşi“, locul de desfăşurare a evenimentelor ca fiind Piaţa Pala­tului Culturii, şi accesul se va face strict pe bază de bilete şi invitaţii.

„Ştim până acum faptul că programul s-a concretizat până la punctul în care s-a decis că la Iaşi va ajunge Papa Francisc în ziua de 1 iunie, a doua zi a vizitei sale, şi s-a ajuns la concluzia că cel mai bun loc pentru desfăşurarea întâlnirii să fie stabilit în faţa Palatului Culturii, în piaţa de acolo“, a declarat pr. Adrian Blăjuţă, purtăto­rul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi.

Acesta a mai precizat că celebrarea se va face în piaţă, dar că nu se ştie exact forma în care aceasta va avea loc - fie o celebrare religioasă, fie va fi amenajată o scenă de unde va vorbi părintele. Acesta va ajunge la Iaşi cu celebrul papamobil şi se va plimba printre oameni, pr. Adrian Blăjuţă explicând că acesta şi-a manifestat dorinţa de a „cunoaşte câţi mai mulţi credincioşi“.

Însă la nivelul episcopiei s-a decis şi faptul că evenimentul, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni, nu va fi limitat strict pentru creştinii catolici, dar că accesul va fi gestionat tot de către episcopie.

„Aşteptăm din partea parohiilor o informare, o manifestare a dorinţei, să vedem unde ne aflăm, câţi vor dori să participe la întâlnirea cu Sfântul Părinte, şi apoi vom lua o decizia la nivel de organizare care să nu presupună doar prezenţa catolicilor, ci şi a ortodocşilor şi a persoanelor de alte confesiuni care doresc să asiste“, a mai explicat pr. Adrian Blăjuţă.

Practic, în momentul de faţă, varianta luată în calcul este ca persoanele care nu sunt de religie catolică, dar care vor să asiste la eveniment, să îşi manifeste intenţia de a participa la parohiile catolice din Dieceza de Iaşi şi să îşi procure, gratuit, un bilet tot de acolo. Mai multe detalii despre sistemul de acces vor fi făcute publice ulterior.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.