PNL Iaşi s-a lansat în cursa electorală. Care sunt candidații cu șanse

joi, 22 octombrie 2020, 01:59
2 MIN
 PNL Iaşi s-a lansat în cursa electorală. Care sunt candidații cu șanse

Candidaturile celor care vor reprezenta Iaşul au fost depuse ieri la BEJ.

„O echipă de oameni foarte bine pregătiţi, determinaţi, hotărâţi să ducă mesajul nostru, al ieşenilor, în Parlamentul României“, aşa i-a descris Costel Alexe pe candidaţii PNL Iaşi în alegerile din 6 decembrie, pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Însoţit de cei aflaţi pe primele poziţii de pe cele două liste, liderul liberal ieşean a depus ieri dosarul candidaturilor la Biroul Electoral Judeţean. Termenul limită pentru înregistrarea la BEJ este astăzi, zi în care s-au anunţat celelalte două formaţiuni politice de pe podiumul ultimelor alegeri, USR-PLUS şi PSD.

După scrutinul din 6 decembrie, o linie politică liberală de la Bucureşti până la Iaşi „va însemna pentru judeţul nostru mai multă dezvoltare, mai multe fonduri europene şi bunăstare pe care locuitorii judeţului o aşteaptă de foarte mulţi ani“, a apreciat Alexe.

De pe prima poziţie din lista candidaţilor pentru Senat, Iulia Scântei i-a invitat pe ieşeni să aibă încredere în echipa liberală. La rândul lui, primul de pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor, Alexandru Muraru a promis o campanie onestă, în care „nu vom arunca promisiuni deşarte“.

Amintim că primele poziţii de pe listele PNL Iaşi pentru cele două camere ale Legislativului sunt ocupate, în ordine de Iulia Scântei, Liviu Brătescu şi Andrei Cazacu, la Senat, respectiv de Alexandru Muraru, Sorin Năcuţă, Alexandru Kocsis, Liviu Bulgaru, Lucian Rusu şi Marius Minea, la Deputaţi.

După scorul înregistrat de liberali pentru plenul Consiliului Judeţean, eligibile sunt primele două poziţii de senatori şi primele cinci de deputaţi.

Comentarii