Postul Realitatea Plus, amendat cu 10.000 de lei pentru afirmații defăimătoare la adresa ucrainenilor

marți, 23 aprilie 2024, 19:51
1 MIN
 Postul Realitatea Plus, amendat cu 10.000 de lei pentru afirmații defăimătoare la adresa ucrainenilor

Postul Realitatea Plus a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu 10.000 de lei, pentru afirmaţii defăimătoare, după ce moderatoarea emisiunii „Caravana România Suverană”, Alexandra Păcuraru, a afirmat că România nu ar trebui să ofere asistență Ucrainei pentru că „nu este războiul nostru”, iar „dacă ei petrec, dansează, se îmbuibă cu alcool, cu prostituție, cu toate, pentru ce să finanțez eu?”

Amenda de 10.000 de lei pentru postul Realitatea Plus a fost dată pentru pentru edițiile din 20, 21, 25 și 31.01.2024 ale emisiunii „Caravana România Suverană”, moderată de Alexandra Păcuraru și în cadrul cărora a fost încălcată legislaţia audiovizuală referitoare la informare corectă, imparţialitate şi echilibru prin adoptarea unor poziţii care ar submina încrederea în Ucraina şi ucraineni, relatează Agerpres.

„Să vă fie rușine că mai asistați astăzi Ucraina! Să vă fie rușine că trimiteți un om la Davos să vorbească numele nostru, al tuturor! Eu, Alexandra Păcuraru, am spus că sunt una dintre românii care vor să rezilieze sprijinul pentru Ucraina. Nu este războiul nostru. Dacă ei petrec, dansează, se îmbuibă cu alcool, cu prostituție, cu toate, pentru ce să finanțez eu?”, afirma moderatoarea Alexandra Păcuraru.

Cel mai probabil Alexandra Păcuraru făcea referire la negocierile dintre România și Ucraina cu privire la un acord bilateral de securitate.

Comentarii