Povestea degetului uitat care a umplut de rușine Ambulanța din Neamț
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Povestea degetului uitat care a umplut de rușine Ambulanța din Neamț

GALERIE
ambulanta, deget, pierdut
  • ambulanta, deget, pierdut
- +

Bărbatul din Neamţ şi-a tăiat complet un deget la circular. A fost transferat imediat de la spitalul din Roman, numai că punga cu degetul tăiat a fost uitată. Abia după 12 ore a ajuns la Iaşi. Replantarea nu a mai fost posibilă, degetul fiind transportat şi în condiţii necorespunzătoare

Incident mai puţin obişnuit în timpul transferului unui pacient de la Spitalul Municipal Roman la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din Iaşi. Bărbatul suferise un accident de muncă în urma căruia îşi amputase un deget. S-a realizat transferul pentru replantare, fără însă ca ambulanţa să ia şi degetul tăiat.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani a ajuns la UPU a Spitalului Municipal Roman în urmă cu două zile, în jurul orei 8,25. Pacientul prezenta plagă palmară stângă cu secţionarea degetului inelar şi secţiune pe tendon prin tăiere. Potrivit Andreei Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman, în jurul orei 9,10 s-a solicitat transferul pacientului la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din Iaşi pentru Secţia de Chirurgie Plastică. La 9.50, pacientul a fost preluat prin transfer. “Asistenta de pe ambulanţa Neamţ, deşi a fost informată de medicul urgentist că degetul se află în recipientul cu gheaţă pentru a putea fi preluat, aceeasta a omis să ia recipientul", a mai spus Andreea Trifan.

Drumul până la Iaşi însă a durat peste 12 ore, pacientul ajungând în jurul orei 24.00. “Ştim de la colegii din Roman şi de la pacient că a existat o preluare separată de către două ambulanţe, una a pacientului şi una a degetului conservat. Cele două ambulanţe s-au întîlnit undeva pe traseul Roman-Iaşi. Aici, atât pacientul, cât şi degetul amputat au ajuns cu aceeaşi ambulanţă. Ce s-a întâmplat între ora 10.30 şi 23.30 – 24.00, s-a întâmplat pe teritoriul judeţului Neamţ", a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

În cazul amputării unor părţi ale membrelor inferioare, ambulanţele folosesc echipament special pentru transportul acestora. Există nişte pungi speciale în care se află un fluid de conservare, iar punga respectivă se pune în gheaţă. În cazul pacientului de la Roman, nici aici nu a fost aşa. “Degetul a ajuns fără primul fluid", a spus Diana Cimpoeşu. Aceasta a ţinut să adauge că "elementele care nu au permis replantarea erau elemente traumatice“. Astfel, degetul pacientului nu a mai fost replantat. “Pacientul prezenta un traumatism complex de mână produs printr-un circular. În cursul evaluării în Clinica de Chirurgie Plastică s-a constatat că segmentul, degetul respectiv, era devitalizat şi prezenta leziuni incompatibile cu activitatea de replantare. A existat de asemenea şi amputaţia de deget 2 şi leziuni care au necesitat chirurgie plastică şi reparatorie la nivelul metacarpului, la nivelul degetelor 3,4,5 care au fost refăcute integral. Acum, pacientul are cele trei degete de la nivelul mâinii. Este în continuare internat pentru evaluarea postoperatorie. Pe viitor, este candidat la un transplant de deget de la picior", a mai spus Diana Cimpoeşu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.