De Business

Punem punctul pe știi

Praful ucide laptop-ul ! Cum il poti salva?

joi, 03 ianuarie 2019, 02:49
2 MIN

Laptopurile sunt calculatoare flexibile – le folosim acasa ori la birou si observam cum pe zi ce trece(lansarea unor noi produse) devin tot mai puternice, mai subtiri, mai usoare. Tehnologia avanseaza fara nici un dubiu dar vrem sa aducem in atentie faptul ca performantele isi cer tributul prin supraincalzire, mai ales  atunci cand  intr-un spatiu destul de mic (aprox. 30cm x 20cm) sunt integrate: un procesor cu multe nuclee, multa memorie, hard disk generos, placa video performanta pentru filme si jocuri HD.

Cum poate dăuna praful calculatoarelor sau laptopurilor? Simplu – “sufocându-le”. O problemă des întâlnită atunci când sunt auzite zgomote ciudate (cooler-ul este suprasolicitat) sau este observat un comportament ciudat al laptopului – spre exemplu acesta se închide brusc ori se restartează din proprie inițiativă.

Cât de grav poate afecta praful componentele electronice? – Atât de mult încât se pot defecta datorită supraîncălzirii.

Sigur că se găsesc piese de schimb  dar trebuie să recunoaștem că bătaia de cap și costurile nu sunt aceleași.  Nu putem compara costul pentru o operație de service ce constă în: inlaturarea prafului, schimbarea pastei termoconductoare și gresarea ventilatorului cu înlocuirea unor componente care pot fi achiziționate, cel mai probabil, doar prin intermediul pieței second-hand, fără a avea o garanție.

Cel mai bun mod de a-ti intretine laptopul este de a-l curata periodic pentru a evita supraincalzirea.

Este foarte importanta intretinerea sistemului de racire atunci cand efectuam o revizie sau o curatare. Extrem de important este ca pasta termoconductoare sa fie inlocuita la timp pentru a-si pastra performantele. La fel de iumportant trebuie facuta verificarea de fisuri a conductelor de cupru(heat pipe) dar si a ventilatorului (in special cand apar zgomote in aceasta zona).

Aceste operatii complexe sunt efectuate in cadrul Service Laptop Artcore Computers dotat cu echipament de ultima generatie. Serviciile de calitate sunt garantate de consumabilele folosite, echipamente  moderne, atentia la detalii si experienta echipei.

Tel. 0332-569.339 / 0771-551.191

www.artcore.ro

 

Comentarii