Preţul gigacaloriei: Iaşul e la mijlocul clasamentului

marți, 18 decembrie 2018, 13:14
1 MIN
 Preţul gigacaloriei: Iaşul e la mijlocul clasamentului

Iaşul se află pe locul 18 într-un top naţional al oraşelor după preţul gigacaloriei. Într-un comunicat, Veolia Energie Iaşi (VEI) invocă un clasament realizat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), autoritate ce a analizat preţurile din 52 de oraşe. Cel mai mare preţ este în oraşul Lehliu (Călăraşi), repectiv de 471,89 lei.

Înaintea Iaşului mai sunt oraşe precum Constanţa, Sighişoara, Paşcani, Alexandria, Olteniţa, Focşani, Arad sau Miercurea Ciuc. „Compania Veolia Energie Iaşi a investit şapte milioane de euro în reţeaua de termoficare din oraş, ceea ce a permis ca ieşenii să beneficieze de o scădere a tarifului la gigacalorie, de la 265,00 lei, la 245,39 lei în 2018, care acum se află pe o poziţie medie în context naţional“, a declarat Cristian Puşcaş, director VEI, citat în comunicatul companiei.

Oficialii Veolia au amintit şi de o investiţie de 2,8 milioane euro, din fonduri proprii, într-o instalaţie de cogenerare de înaltă eficienţă care a devenit o sursă suplimentară de producere de agent termic pentru locuitorii municipiului Iaşi. La jumătatea anului 2018, erau branşate la sistemul centralizat de termoficare din Iaşi circa 28.000 de apartamente dintr-un total de 1,17 milioane de apartamente din toată ţara. 

Comentarii