„Primăria Iași”, scoasă la vânzare. Preț de chilipir: doar 400 de euro. Vânzătorul e din Satu Mare

joi, 02 mai 2024, 23:35
1 MIN
 „Primăria Iași”, scoasă la vânzare. Preț de chilipir: doar 400 de euro. Vânzătorul e din Satu Mare

Cu o lună înainte de alegeri, Primăria Iași e scoasă la vânzare. Nu clădirea în sine se vinde, ci domeniul web «primariaiasi.ro» este scos pe „tarabă”, la prețul de doar 2.000 de lei. La același preț, proprietarul acestui domeniu vinde și alte „chilipiruri”, între care municipal.ro, partikip.ro, pijama.ro, fondurieuropene.ro sau marinela.ro. Pagina oficială a municipalității ieșene este primaria-iasi.ro.

Dacă sunteți în căutarea unor informații oficiale legate de alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024 și vreți detalii despre candidații la unul dintre fotoliile de consilier local sau de primar, ați putea să aveți surpriza să descoperiți că pagina primariaiasi.ro este așadar de vânzare. Și că poate fi cumpărată de oricine cu echivalentul a 400 de euro.

Acest domeniu de internet a fost înregistrat în urmă cu doi ani (până în februarie 2025) de SC Claus Web SRL, o companie din Satu-Mare, specializată în prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe, potrivit portalului Whois Domenii.

Prin urmare, cine este interesat de informații despre alegerile din 9 iunie va trebui să acceseze site-ul cu “liniuță”, primaria-iasi.ro. Iar cine vrea “să pună mâna” pe domeniul web, dar i se pare că primariaiasi.ro nu merită 2.000 de lei, mai are opțiuni: primariaiasi.com se poate cumpăra cu 12,9 euro/an, iar primariaiasi.eu costă încă și mai puțin: doar 5,9 euro/an, fără TVA.

Comentarii