Prins de două ori băut la volan, în aceeași zi. La plecarea din secția de poliție avea alcoolemia mai mare

vineri, 10 mai 2024, 03:46
2 MIN
 Prins de două ori băut la volan, în aceeași zi. La plecarea din secția de poliție avea alcoolemia mai mare

Un individ din Holboca este cercetat penal după ce a fost prins de două ori băut la volan, în aceeași seară, de către polițiști. Șoferul circula sinuos pe stradă atunci când a trecut pe lângă o patrulă de poliție care l-a luat în „colimator”.

„La data de 7 mai, polițiștii Secției 1 Rurală Iași au reținut un bărbat, de 39 de ani, din comuna Holboca, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din cercetări a rezultat că la data de 5 mai, în jurul orei 20, polițiștii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DJ 249 A, raza comunei Holboca, într-un mod sinuos, la volan fiind identificat un bărbat de 39 de ani. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. La solicitarea polițiștilor de a fi condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice, bărbatul a refuzat”, au precizat reprezentanții Poliției Iași.

După ce a plecat de la postul de poliție, bărbatul s-a urcat din nou în mașina personală însă a fost observat din nou de către o patrulă de polițiști. „La scurt timp, în jurul orei 22, bărbatul de 39 de ani a fost oprit în trafic de către altă patrulă de poliție, întrucât se deplasa haotic pe DJ 249 A. La solicitarea organelor de poliție de a prezenta documentele personale și ale autoturismului, bărbatul a declarat faptul că în urmă cu puțin timp i-a fost reținut permisul de conducere. A fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să meargă la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice”, au adăugat polițiștii. Oamenii legii au decis să în plaseze în arest pe individ pentru 24 de ore, apoi judecătorii au decis domiciliu obligatoriu.

Comentarii