Puşcărie pentru tinerii care au sechestrat un pădurar în fosa cu fecale şi au urinat pe el
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Puşcărie pentru tinerii care au sechestrat un pădurar în fosa cu fecale şi au urinat pe el

GALERIE
inchisoare
  • inchisoare
- +

O glumă proastă s-a soldat cu ani grei de puşcărie pentru patru tineri din Răducăneni. Ei îşi vor petrece următorii ani după gratii după ce au sechetrat un consătean într-o fosă. Judecătorul i-a condamnat pe agresori chiar dacă aceştia s-au împăcat cu victima, dându-i bani grei.

Curtea de Apel Iaşi a pus punct unui proces cu acuzaţii groaznice aduse unor tineri din judeţul Iaşi. Cea mai mare pedeapsă a primit Andrei Emil Rotaru, care mai avea şi alte condamnări anterioare şi care, după contopirea pedepselor, a primit 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Fratele său geamăn, Emanuel Alexandru Rotaru, a primit 6 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, Constantin Niţă a primit 2 ani şi 5 luni de închisoare cu executare, în timp ce Ioan Crudu, 2 ani de închi­soare. Emil şi Elena Rotaru, dar şi Diana Antinea, au primit pedepse cu suspendare.

Victima din acest dosar a fost un pădurar care ar fi fost lipsit de libertate în noaptea de 11 spre 12 iunie 2017. Potrivit motivării pri­mei instanţe, în acea noapte, Ştefan D. a ajuns la casa familiei Rotaru pentru a discuta despre un conflict pe care victima îl avusese, cu trei săptămâni în urmă, cu una dintre rudele agresorilor. Toţi au consumat alcool şi, la un moment dat, Ştefan D. a fost bătut de agresori şi dus cu forţa în apropierea grupului sanitar din curte şi aruncat în fosa plină cu materiale fecale. Ulterior, agresorii au urinat pe Ştefan D., filmând scenele dezgustătoare cu telefoanele mobile. „După ce au scos persoana vătămată de acolo, inculpaţii au adus un furtun şi au spălat-o cu apă rece“, se arată în motivare.

Dimineaţă, în jurul orei 9, Dascălu a fost întins pe bancheta din spate a maşinii sale, iar Emanuel Rotaru s-a urcat la volan. Cel din urmă a intrat intenţionat cu Toureg-ul într-un stâlp de electricitate, pe care l-a rupt, provo­când risc de incendiu. Pentru a evita acest lucru, a sunat la E.On şi a sesizat avaria. Cazul a ajuns şi la Poliţie, Dascălu formulând plângere, în primă fază, împotriva agresorilor săi şi pentru lovire şi alte violenţe şi distrugere. Şi-a retras acuzaţiile după ce, la biroul unui mediator, agresorii s-au angajat că îi vor plăti suma totală de 40.000 de euro. Ba mai mult, a spus în instanţă că nu ar fi fost sechestrat în curtea familiei Rotaru, ci că a rămas acolo de bunăvoie, fiind convins de membrii acesteia să continue să bea cu ei. „Fiind interpelat de către instanţă cu privire la motivul pentru care a acceptat să rămână timp de mai multe ore la locuinţa fraţilor Rotaru în pofida actelor de agresiune exercitate de către inculpaţi asupra sa în noaptea respectivă, Dascălu a susţinut că inculpaţii şi-au cerut scuze şi i-au spus că doresc să se împace, motiv pentru care acesta, fiindu-i frică să nu îi enerveze mai tare şi să îi determine să îl lovească din nou, a acceptat să rămână“, se arată în motivare.

Ştefan D. a avut nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale, având mai multe fracturi şi vânătăi după seara cu pricina. În ciuda declaraţiei sale, judecătorii ieşeni nu i-au achitat pe inculpaţi pentru lipsire de libertate. „Este imposibil de presupus că victima, după ce au debutat actele de violenţă asupra sa şi după ce a fost introdusă într-o groapă cu materii fecale, unde a fost ţinută o perioadă semnificativă de timp, independent de un eventual consum prealabil de băuturi alcoolice, ar fi acceptat să rămână în compania celor care au supus-o unui astfel de tratament, cu atât mai mult cu cât se afla într-o stare fizică vădit deteriorată“, au concluzionat judecătorii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.