Rapperul LL Cool J, primul artist hip-hop care va fi sărbătorit la Kennedy Center Honors

vineri, 04 august 2017, 14:45
2 MIN
 Rapperul LL Cool J, primul artist hip-hop care va fi sărbătorit la Kennedy Center Honors

Rapperul LL Cool J este primul artist hip-hop care va fi sărbătorit la Kennedy Center Honors, gală ce sărbătoreşte 40 de ani pe 3 decembrie şi la care vor fi celebraţi, între alţii, Gloria Estefan şi Lionel Richie, potrivit AFP.

Cântăreţii LL Cool J, Gloria Estefan şi Lionel Richie, producătorul de televiziune Norman Lear şi coregrafa Carmen de Lavallade sunt cei care vor fi sărbătoriţi la gala de anul acesta. Ceremonia va avea loc la Kennedy Center şi va fi prima sub patronajul lui Donald Trump. În mod tradiţional, artiştii sunt invitaţi la Casa Albă înaintea evenimentului.

LL Cool J, al cărui nume real este James Todd Smith, a fost lăudat de preşedintele Kennedy Center, David Rubenstein, pentru ”că a învăţat lumea să facă rime ca un pionier al fenomenului hip-hop”. Artistul în vârstă de 49 de ani a câştigat zece discuri de aur consecutiv pentru albumele sale. El a jucat şi în serialul "NCIS: Los Angeles”. ”Să fiu primul artist rap onorat de Kannedy Center întrece orice imaginaţie. Visele nu au termen limită. Dumnezeu e mare”, a scris el pe Twitter.
 

Gloria Estefan este, la rândul său, prima artistă cubano-americană care va primi acest premiu şi, fără îndoială, cea mai cunoscută artistă din istoria muzicii latino. Lionel Richie, în vârstă de 68 de ani, cunoscut pentru cariera sa solo, dar şi ca membru al grupului The Commodores, este una dintre legendele genului pop. De Lavallade a jucat pe Broadway, dar şi în filme, şi a fost dansatoare principală la Metropolitan Opera. A fost coregraf, între altele, al Alvin Ailey American Dance Theater şi Dance Theatre of Harlem. 

 

Comentarii