Rățoiul Donald din animațiile Disney a împlinit 90 de ani

sâmbătă, 04 mai 2024, 17:38
1 MIN
 Rățoiul Donald din animațiile Disney a împlinit 90 de ani

În anul 1934, o rață albă, temperamentală, cu cioc galben și haine de marinar a intrat în universul animației ca o creație semnată de Walt Disney, debutând în scurtmetrajul The Wise Little Hen. Donald (Fauntleroy) Duck a apărut inițial ca personaj secundar în desenele cu Mickey Mouse, umorul și carisma vulcanică făcându-l rapid o figură iubită de publicul care a rezonat cu frustrarea sa constantă, natura explozivă și eșecurile repetate, arată un scurt istoric realizat de ZilesiNopti.ro dedicat Rățoiului din animațiile Disney.

„Pentru că majoritatea personajelor clasice de desene au evoluat treptat către forma lor finală (Mickey fiind singura excepție de la regulă), primele apariții ale eroului au fost construite în jurul vocii sale, care îi aparține lui Clarence Nash, deoarece aspectul era acela al unei rațe generice, cu cioc lung, gât prelungit și mers legănat. Schimbarea a avut loc în 1936, când, în Orphans’ Picnic și Moving Day, audiența a început să observe modificări: ciocul său a devenit mai maleabil, în timp ce ochii au crescut în dimensiune, transmițând o varietate largă de expresii”, arată sursa citată.

Primul film dintr-o serie cu Donald în rol principal, intitulat Donald Duck, a fost lansat în ianuarie 1937, după ce animatorii grupului Duck Men au fost remarcați pentru abilitatea lor de a reda mișcările și stările eroului, căruia i-au adăugat, pentru prima dată, și trăsături negative (ceva imposibil de făcut cu protagoniști precum Mickey sau Goofy).

Comentarii