Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

S-au publicat rezultatele admiterii la „Cuza“. Explicația concurenței mari de la Psihologie

GALERIE
admitere
  • admitere
- +

Mediile de intrare sunt comparabile cu cele de anul trecut.

Toate cele 15 facultăţi ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi au publicat listele cu rezultatele de la admiterea în noul an universitar 2018-2019, iar mediile de intrare la cele mai căutate programe sunt comparabile cu cele din anii precedenţi.

Spre exemplu, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, care a avut cea mai mare concurenţă din Iaşi, aproape 6 candidaţi pe un loc, are medii foarte mari de admitere. Dacă la buget s-a intrat pe primele poziţii cu 9,90, ultima media de la buget este de 9,15, în timp ce la taxă s-a intrat cu note începând de la 9,13 şi până la 8,43. Conducerea facultăţii pune rezultatele foarte bune ale studenţilor pe seama unui interes crescut în societate cu privire la psihologi şi la angajarea acestora atât în instituţiile statului, cât şi în companii private.

La Facultatea de Biologie, ultimele medii de la buget au variat în funcţie de specializare, fiind ridicate la domeniul Biologie, 9.10, şi Biochimie, 9.13, dar scăzută la Ecologia şi protecţia mediului - 7.75.

Situaţia se regăseşte şi la alte specializări de la cele 15 facultăţi ale UAIC, existând şi situaţii în care s-a intrat la buget cu medii puţin peste 6, în funcţie de concurenţa existentă.

Mediile au fost mari şi la Facultatea de Litere, unde, la Limba şi Literatura Română, cea mai mică medie de admitere a fost 9.08 la buget, la Engleză 8.93, iar la Ştiinţe ale Comunicării şi Jurnalism 8.53.

Ultimele medii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport au fost, pentru specializarea Educaţie fizică şi sportivă, de peste 8.50, în timp ce la Kinetoterapie şi motricitate specială s-a intrat cu media de peste 7.00.

În cazul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice ultima medie de admitere la buget a fost, la specializarea Asistenţă Socială, unde concurenţa a fost de peste 5 candidaţi pe un loc, de 8.45, la Resurse Umane, de 9.00, la Ştiinţe politice s-a intrat şi cu medii mai mici, de 7.75, în timp ce la Comunicare şi relaţii publice ultima medie a fost 9.01.

Ultima medie de la buget la Facultatea de Geografie şi Geologie, specializarea Geografie, a fost de 7.65, în cazul unui student olimpic, ultimul student care nu a beneficiat de condiţii speciale de admitere prinzând un loc la buget cu media 8.25. La specializarea Geografie Mediului, aceeaşi facultate, s-a intrat cu media 7.89.

La Istorie s-a intrat cu medii peste 7.46.

După susţinerea testului de limbă şi literatură română, la Drept s-a intrat şi cu media 8.58, la buget, prima media fiind de 9.75. Primul candidat care a intrat pe listele de buget de la Drept este şi unul dintre cei doar doi care au luat nota 10 la testul de română.

La Facultatea de Informatică, care a fost una dintre facultăţile cu cei mai mulţi candidaţi, concurenţa fiind redusă, dat fiind faptul că au fost multe locuri la buget, ultima medie de admitere la buget a fost de 8.34, în timp ce prima medie a fost 9.97. La testul susţinut ca probă de admitere au fost 15 note de 10 şi nicio notă nu a fost sub 7.

La Facultatea de Matematică au fost tot medii mari - ultima de 9.35, la vârf prima medie fiind de 9.97.

La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor este imposibil de determinat care au fost cele mai mici medii de admitere la buget pe fiecare specializare în parte, sau măcar generale, pe facultate, fiindcă au publicat rezultatele într-un pdf cu peste 1.800 de nume aranjate în ordine alfabetică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri