anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

Salariul sfidător încasat de Ambrosie la Poli: 32.324 lei pe lună. Pentru ce aceşti bani?

GALERIE
ambosie
  • ambosie
- +

Banii sunt plătiţi din buzunarul ieşenilor. În afară de retribuţie, cel pentru care s-a înfiinţat o funcţie artificială la Poli, manager, are multe alte privilegii. Pentru a fi credibil, discursul foarte bun avut marţi în Consiliul Local de primarul Chirica ar trebui să fie urmat de fapte pentru reformarea clubului

Marţi, în şedinţa Consiliului Local Iaşi, primarul Iaşului, Mihai Chirica, a taxat dur multe dintre tarele existente la Politehnica Iaşi şi a atras atenţia asupra armatei care stă pe sinecuri la clubul din Copou. Primarul a dat explicit un singur nume, Ion Apostol, membru neremunerat în Consiliul Director al clubului, dar a trimis săgeţi indirecte spre Leonid Antohi, preşedinte al CD, persoane de la marketing şi imagine. Totodată, Chirica a lăsat de înţeles că mulţi dintre cei criticaţi sunt oameni ai fostului primar, Gheorghe Nichita. Deşi a primit aprecieri ca urmare a ieşirii declarative amintite, primarul actual a fost şi taxat, deoarece mai toată lumea percepe că tocmai el girează gaşca de incompetenţi de la Poli. Cel mai bun exemplu de pe lista persoanelor privite ca fiind protejatele edilului şef este Adrian Ambrosie.

Neremunerat în vremea lui Nichita, Ambrosie a avut o ascensiune fulminanată în ultimii ani, când s-a afişat des la braţul lui Chirica. Numit în funcţia de preşedinte executiv în 2017, cu preţul pierderii unui proces cu fostul conducător, Florin Prunea, proces care a costat Poli peste 20 000 de euro, Ambrosie a avut un salt material incredibil. De la nivelul unui antrenor modest la fotbal feminin (s-a umplut de ruşine la echipa naţională de junioare), a ajuns să aibă încă de la instalare venituri la care, probabil, nici nu visa. Primă de instalare netă de 3 000 de euro, salariu brut lunar de circa 5 000 de euro, bonusuri de rezultate la fel ca jucătorii, cheltuieli decontate. Mai mult, unele surse susţin că a luat şi o altă primă colosală, 10 000 de euro net, în vara lui 2018! Sume pe care aproape şi le-a dat singur, de vreme ce e şi membru în CD.

Nici retrogradarea din funcţia de preşedinte executiv, din februarie 2020, nu l-a afectat pe cel trecut, ca jucător, şi pe la Dărmăneşti ori Oneşti, care, foarte probabil, şi-a mărit salariul pe parcurs. Astfel, în cadrul solicitării de finanţare trimisă CL Iaşi, şi aprobată, Poli a solicitat uluitoarea sumă de 32 324 lei din banii ieşenilor pentru salarizarea pentru o lună a lui Ambrosie. Suma amintită este mai mare decât cea cheltuită pentru salarizarea oricărui jucător din lot, cu o singură excepţie, Omoh, care ne costă câteva sute de lei mai mult. Totodată, actualul manager are în continuare şi alte privilegii, prime, deconturi . la clubul la care este unul dintre “patroni” şi pe care l-a adus în pragul falimentului.

În fotbal salariile sunt, în unele cazuri, foarte mari. Retribuţiile ar trebui însă justificate prin rezultate. Or, în cazul lui Ambrosie vorbim de acţiuni care au generat numeroase procese, alungarea de sponsori, degradarea imaginii clubului, erori uriaşe de management, repetate neadevăruri lansate în spaţiul public ori încercări penibile de păcălire ale opiniei publice: şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte, iar CD i-a respins-o în unanimitate! Mai mult, fostul preşedinte încarcă acum puternic cheltuielile dintr-o funcţie creată artificial, fără vreun obiect clar de activitate.

Lista celor percepuţi ca “oameni ai Palatului Roznovanu” nu se opreşte însă la Ambrosie, este mult mai lungă.

Drept urmare, dacă nu vrea să fie acuzat de populism, primarul, care a mai avut ieşiri declarative fără urmări pe tema Poli, ar trebui să treacă la fapte. Chiar dacă nu are putere de facto, aşa cum a impus mai multe numiri la Politehnica, aşa poate să forţeze reformarea reală a clubului. Pentru că, altfel, din milioanele de euro virate de CL spre Copou se vor duce în continuare suma grase şi în buzunarele unor persoane cu deficienţe mari pe multiple paliere. Astfel, acuzele că Mihai Chirica are interese în acest tablou vor continua. Dacă vrea să rupă Poli de erorile lui Nichita, care a promovat fel de fel de oameni lipsiţi de valoare, Chirica trebuie să treacă la fapte, nu să rămână pe linia predecesorului său.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un preşedinte discret

Lucian DÎRDALA

Un preşedinte discret

Nu se pune problema să stabilim, aici, pattern-uri ambiţioase. Se poate, totuşi, observa că preşedinţii Senatului din guvernările dominate de Ion Iliescu au fost politicieni lipsiţi de ambiţia de a controla partidul sau guvernul, acceptând fără obiecţii supremaţia lui Ion Iliescu.

Filmuletul zilei

opinii

Ultima mineriadă (I)

Florin CÎNTIC

Ultima mineriadă (I)

Faptul că la presiunea societăţii civile conducerea DIICOT a hotărât să infirme în mare măsură scandaloasa încercare de muşamalizare făcută de procurorul Doru Stoica arată cât de exploziv este dosarul represiunii din 10 august 2018.

Imagine all the people...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Imagine all the people...

Memoriei lui Philippe Muray (1945-2006)

Efemeride electronice

Ioan MILICĂ

Efemeride electronice

pulspulspuls

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.