Schimbare politică la TVR Iaşi! Directorul general, înlocuit cu un jurnalist cu doar un an vechime în instituţie

miercuri, 20 decembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Schimbare politică la TVR Iaşi! Directorul general, înlocuit cu un jurnalist cu doar un an vechime în instituţie

Schimbări majore la postul local al Televiziunii Române, TVR Iaşi: surse din interiorul postului au explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că la reuniunea de săptămână trecută a Consiliului de Administraţie al postului TV s-a luat decizia înlăturării din funcţia de conducere a experimentatului jurnalist Cătălin Sava. Acesta fusese numit director general al TVR Iaşi în aprilie 2022. În locul acestuia Consiliul de Administraţia l-a preferat pe Ovidiu Mihăiuc, un jurnalist cu experienţă pe plan local, care a lucrat şi ca purtător de cuvânt la Prefectura Iaşi, în mandatul fostului prefect liberal, şi care s-a angajat de un an de zile la TVR.

Sursele au explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că situaţia este însă ciudată: deşi şedinţa Consiliului de Administraţie a avut loc săptămâna trecută, încă nu a fost trimisă o înştiinţare oficială către cei vizaţi. Din câte am putut afla, Cătălin Sava a aflat de la terţe persoane de decizia CA-ului, fiindcă şedinţa este publică, dar nu există online sau în altă formă disponibilă tuturor o minută a întâlnirii.

Ovidiu Miăiuc, în calitate de corespondent TVR

Din informaţiile noastre, aceasta nu este singura schimbare la vârful TVR Iaşi: Gabriela Baiardi, unul dintre jurnaliştii cu cea mai mare experienţă din postul local, care fusese numită producător executiv după venirea lui Cătălin Sava în funcţia de director general, şi-a dat demisia, ca formă de protest, la aflarea veştilor.

În momentul de faţă activitatea la TVR Iaşi se desfăşoară fără modificări, în aşteptarea unei înştiinţări din partea Consiliului de Administraţie cu privire la noile numiri din conducere. Gabriela Baiardi, Cătălin Sava şi Ovidiu Mihăiuc fie nu au răspuns apelurilor noastre, fie nu au dorit să comenteze situaţia până când aceasta nu devine oficială printr-o adresă transmisă de către CA conducerii postului.

„Lucrez la TVR din 2009 oficial, am fost redactor la Iaşi, am intrat prin concurs la TVR3, am prezentat Festivalul Enescu şi Concertul de Anul Nou de la Viena, am lucrat la Jurnal Cultural, TVR Cultural, am fost redactor-şef la Departamentul Cultural şi Alte Minorităţi, apoi director la Departamentul Minorităţi din cadrul TVR. Am luate două premii APTR, pentru «Restaurare» şi pentru o serie documentară despre Sergiu Celibidache. Şi mai am nevoie de multă baftă!”, a spus Cătălin Sava în momentul numirii la conducerea postului local.

Situaţia complicată de la TVR Iaşi este dublată de cea de la Radio Iaşi, unde angajaţii au protestat, în două rânduri, în faţa instituţiei, împotriva deciziilor luate de conducerea locală şi a salariilor foarte mici în comparaţie cu cele din management.

Comentarii