Schimbarea la feţe a PSD Iaşi. Afișul ars a fost înlocuit cu unul nou

marți, 28 august 2018, 01:57
2 MIN
 Schimbarea la feţe a PSD Iaşi. Afișul ars a fost înlocuit cu unul nou

Afişul plastifiat cu fotografiile parlamentarilor ieşeni ai PSD fusese stropit cu vopsea şi ars. Noul afiş mai arată ceva: plecarea lui Nicolae Bănicioiu din partid.

Cei trei senatori şi cinci deputaţi (rămaşi din şase), împreună cu preşedintele Organizaţiei PSD Iaşi zâmbesc iarăşi trecătorilor de pe Pie­tonal. Afişul cu fotografiile lor a fost înlocuit, după ce vechiul poster fusese stropit în mai multe rânduri cu vopsea, iar, în preajma zilei de 10 august, imaginile celor şase deputaţi ai partidului intraţi în Parlament după alegerile din 2016 au fost arse cel mai probabil cu flacăra unei brichete.

De „proba de foc“ au scăpat preşedintele PSD, Maricel Popa, şi senatorii Victorel Lu­pu, Doru Pănescu şi Vasilică Toma. Aflaţi mai jos, deputaţii Camelia Gavrilă, Nicolae Băni­cio­iu, Tudor Ciuhodaru, Vasile Cîtea, Silviu Maco­vei şi Vasile Axinte au rămas doar cu numele, nu şi cu fotografiile.

Noul panou corectează imaginea partidului după plecarea lui Nicolae Bănicioiu din PSD. Amintim că deputatul a demisionat cu trei luni în urmă, optând pentru partidul lui Victor Ponta.

De altfel, purtătorul de cuvânt al PSD Iaşi, Vlad Ciobanu, ne-a confirmat, cu două săptă­mâni în urmă, că panoul distrus urma să fie înlocuit şi că o plângere a fost depusă la organele competente.

Pentru vandalizarea afişelor celuilalt partid aflat la guvernare nu a fost depusă însă nicio reclamaţie. Este vorba de sediul Alianţei Libe­ralilor şi Democraţilor, aflat în Piaţa Unirii.

Aici sunt afişate doar două portrete – al preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu şi al deputatului Varu­jan Vosganian. Primul a fost acoperit cu vopsea, în timp ce al doilea „a scăpat“. De fapt, doar numele celor doi se vede clar, afişele fiind puternic decolorate.

Comentarii