Şeful Aeroportului Iaşi rămâne incompatibil. El a pierdut în primă instanţă procesul cu ANI

miercuri, 18 septembrie 2019, 07:30
2 MIN
 Şeful Aeroportului Iaşi rămâne incompatibil. El a pierdut în primă instanţă procesul cu ANI

Cătălin Bulgariu, actualul şef al Aeroportului Iaşi, a pierdut în primă instanţă procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Instituţia l-a declarat incompatibil din cauză că timp de doi ani a ocupat şi o poziţie în Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune – Studioul Teritorial de Radio Iaşi şi pe cea de consilier local. Bulgariu a atacat decizia în instanţă aşa cum spusese la începutul acestui an.

Agenţia Naţională de Integritate susţine că mandatul de consilier local şi funcţia de membru al Comitetului Director de la radioul public ieşean nu pot fi deţinute simultan. Cătălin Bulgariu le-a ocupat pe ambele în perioada 2012-2016. El ne-a spus că va ataca decizia ANI în instanţă. „Incompatibilitate. În perioada 18 iunie 2012 – 24 iunie 2016 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de membru în Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune – Studioul Teritorial de Radio Iaşi şi pe cea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Iaşi, judeţul Iaşi, încălcând astfel dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. a) şi alin. (2), coroborat cu art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003“.

Acesta este verdictul succint al Agenţiei Naţionale de Integritate pentru actualul director general al Regiei Autonome Aeroportul Iaşi, Cătălin Bulgariu, în calitate de fost membru în Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune – Studioul Teritorial de Radio Iaşi.

Comunicatul publicat pe site-ul ANI în luna martie se referă la încă două persoane din administraţia Societăţilor de Radio şi TV publice, una dintre acestea fiind şi director general al RA Aeroportul Craiova.

Cătălin Bulgariu a fost membru al Comitetului Director de la Radio Iaşi din 2012 până în noiembrie 2016, perioadă în care, potrivit declaraţiei de avere, a încasat aproximativ 3.000 de lei lunar. În septembrie 2017 a fost selectat în urma unui concurs în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi, iar din mai 2018 ocupă funcţia de director general printr-un contract de mandat de patru ani.„Voi ataca decizia în instanţă, mai ales că acele comitete directoare au fost desfiinţate tocmai pentru că Curtea de Conturi decisese că noi, membrii, nu avem funcţie publică şi nu putem fi plătiţi din bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune“, ne-a declarat Cătălin Bulgariu, a spus în martie Bulgariu pentru Ziarul de Iasi.

 

Comentarii