Situaţia din învăţământ este staţionară: unii elevi merg acasă, alţii revin la şcoală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Situaţia din învăţământ este staţionară: unii elevi merg acasă, alţii revin la şcoală

GALERIE
elevi scoala
  • elevi scoala
- +

13 elevi au intrat în carantină în urma testării pentru Covid-19, conform raportului de ieri a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, iar 13 elevi au ieşit ieri din carantină, în acest moment aflându-se izolaţi la domiciliu 69 de elevi.

Totodată, tot ieri au fost raportate 8 noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul cadrelor didactice, iar 4 cadre didactice au ieşit din perioada de carantină, în total, la nivelul judeţului, aflându-se încă în izolare un număr de 44 de cadre didactice.

Acestora se adaugă şi 5 cadre didactice auxiliare care încă se află în perioada de carantinare, în cursul zilei de ieri, un cadru didactic auxiliar ieşind din perioada de izolare la domiciliu. În ceea ce priveşte personalul nedidactic, în acest moment se află 10 persoane în izolare din această categorie de salariaţi din învăţământul preuniversitar ieşean.

Îmbolnăvirile din şcoli au dus la suspendarea activităţilor „faţă în faţă” pentru mai multe clase sau grupe de elevi.

Astfel, în acest moment, există 5 clase de elevi de gimnaziu, liceu sau din învăţământul profesional, în cursul zilei de ieri ieşind din perioada de suspendare două clase, câte una de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi de la Şcoala Gimnazială Deleni.

Cele mai multe clase care au orele „faţă în faţă” suspendate sunt din învăţământul preşcolar şi primar. În acest moment, sunt 27 de astfel de clase sau grupe, în cursul zilei de ieri fiind raportate 4 noi clase care şi-au suspendat activitatea „faţă în faţă” şi opt care şi-au relutat activitatea.

Astfel, şi-au suspendat activitatea „faţă în faţă” două clase de la Şcoala Gimnazială Popricani şi câte una de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, de la Şcoala Primară „Gheorghe Ghibănescu” şi de la Şcoala Gimnazială Deleni.

Au ieşit din perioada de suspendare două clase de la Şcoala Gimnazială „Gh.I. Brătianu” şi câte una de la Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, Şcoala Gimnazială Popricani, Şcoala Gimnazială Ţuţora, Grădiniţa Atelier Nr. 1 Iaşi, Şcoala Gimnazială Internaţională „Spectrum” Iaşi şi Grădiniţa cu Program Normal Ţuţora.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.