30 de zile de arest pentru golanul care a băgat spaima în locuitorii din Bucium. Dăduse mai multe lovituri de zeci de mii de euro

miercuri, 22 ianuarie 2020, 02:57
2 MIN
 30 de zile de arest pentru golanul care a băgat spaima în locuitorii din Bucium. Dăduse mai multe lovituri de zeci de mii de euro

Lovitură după lovitură, de zeci de mii de euro. În numai două luni jumătate, hoţul a furat din cel puţin opt case, acestea fiind doar cazurile dovedite. Cea mai grea lovitură a fost de 20.000 de euro. Poliţia este în alertă: nu reuşeşte să dea de urma lui. Până atunci, locuitorii din zonă sunt avertizaţi să-şi ia măsuri sporite de siguranţă.

UPDATE

Polițiștii ieșeni l-au prins pe hoț. Acesta se numește Constantin Cojocaru, zis ”Pasaris al Romaniei” și a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. El fusese eliberat în luna septembrie 2019.

Stire inițială:

Un spărgător de locuinţe dă frisoane locuitorilor de la vilele din Bucium. Hoţul a reuşit să spargă de unul singur nu mai puţin de opt vile, doar cazuri dovedite, într-un interval de doar două luni jumătate. Prejudiciul ar fi undeva la peste 50.000 de euro. Cel mai mare jaf a fost la o vilă de unde a furat bani şi bijuterii în valoare de 20.000 de euro.

Cum ochea vilele?

Seria de jafuri a început în luna noiembrie, atunci când proprietarul unui case a reclamat că hoţii au intrat în casă şi au răscolit totul. Acesta fusese plecat de acasă timp de câteva zile. După o săptămână, poliţiştii au primit o altă plângere, despre o spargere identică. Anchetatorii şi-au dat seama că spărgătorul merge pur şi simplu pe străzi, la întâm­pla­re, dar că are în atenţie locuinţele neiluminate zile în şir. Cea mai mare spar­gere a acestuia a fost la o casă în care a reuşit să găsească bijuterii şi bani, în valoare totală de 20.000 de euro. Proprietarul nu se afla acasă, iar spărgătorul a intrat în locuinţă forţând un geam.

Lucrează cu mănuşi: nu lasă amprente

„Individul intră în case forţând uşa sau o fereastră. De altfel, el pândeşte şi intră în case ai căror proprietari lipsesc o perioadă mai îndelungată. El «lucrează» cu mănuşi, ca să nu lase amprente, şi se fereşte de camerele de supraveghere. Avem un cerc de suspecţi, şi se lucrează la identificarea şi tragerea la răspundere a hoţilor“, ne-a spus un poliţist. Locuitorii din Bucium sunt atenţionaţi de către poliţişti să îşi asigure bine uşile şi ferestrele, iar bunurile de valoare, cum ar fi banii sau bijuteriile, să le păstreze în locuri asigurate, cum ar fi seifuri sau case de bani. 

Comentarii