Spital veterinar deschis non-stop la USAMV pentru animalele de companie

miercuri, 17 martie 2021, 21:37
1 MIN

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) a deschis primul Spital Veterinar de Urgenţă pentru animale de companie din Moldova, în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară. 

Reprezentanţii universităţii spun că spitalul este unic în peisajul medical actual prin diversitatea specializărilor şi dotărilor, dar şi în capacitatea de spitalizare a pacienţilor 24 de ore din 24, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv în weekend. „În acest fel toţi proprietarii de animale mici, din Iaşi sau din judeţele Moldovei, în momentul în care acestea vor avea nevoie de un medic veterinar, vor putea să solicite un consult, un tratament, vaccin sau o intervenţie chirurgicală pentru toate specializările. Asistenţa medicală înalt specializată se asigură şapte zile din şapte, 24 de ore din 24, inclusiv în regim de urgenţă, aspect foarte important pentru proprietarii de animale”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iaşi.

Acesta a mai specificat faptul că activitatea din clinici este importantă şi pentru studenţii veterinari deoarece pot participa la consultaţii, intervenţii, operaţii sau tratamente şi să capete astfel experienţă practică. Investiţia necesară a fost realizată cu fondurile proprii ale USAMV Iaşi, dar şi sponsorizări din partea partenerilor din mediul privat. Spitalul va funcţiona non-stop inclusiv sâmbătă şi duminică, serviciul de urgenţe fiind asigurat de cadre didactice, medici interni şi doctoranzi ai USAMV Iaşi. 

Comentarii