Spitalul de la Leţcani rămâne închis. „Am terminat sterilizarea spaţiilor”

luni, 25 ianuarie 2021, 02:50
2 MIN
 Spitalul de la Leţcani rămâne închis. „Am terminat sterilizarea spaţiilor”

Spitalul mobil de la Leţcani, secţia exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, şi-ar putea relua activitatea de la sfârşitul săptămânii viitoare după ce la jumătatea lunii ianuarie a fost închis.

Atunci reprezentanţii unităţii medicale spuneau că închiderea sa este legată de realizarea unor lucrări de igienizare şi dezinfecţie şi că decizia nu ar avea legătură cu întreruperile de curent care aveau loc în ultima perioadă.

„Estimăm că undeva pe la sfârşitul săptămânii viitoare va putea fi reluată activitatea, dar asta depinde de cei de la Euronest. Noi am terminat sterilizarea spaţiilor, iar Euronest trebuie să mai monteze nişte stabilizatoare de tensiune şi să mai vină firma turcă să verifice instalaţia electrică şi de climatizare. Din câte ştiu s-au montat în partea de ATI şi în jumătate din partea de boli infecţioase”, a precizat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

În acest timp, pacienţii care erau trataţi aici de COVID-19 au fost transferaţi la celelalte spitale din oraş. Managerul spitalului spune că, din fericire, în ultima perioadă s-au înregistrat mai puţine cazuri grave de COVID-19.

„Sper să se termine cât mai repede pandemia şi să nu mai fie nevoie de spitalul de la Leţcani. Deja gândim un plan prin care să începem admisia pacienţilor şi pe alte patologii decât COVID la Spitalul de Boli Infecţioase datorită faptului că au început să scadă numărul de cazuri. Sperăm că şi în perioada următoare se va menţine trendul acesta descendent şi vom putea să ne ocupăm şi de celelalte patologii”, a completat managerul spitalului.

Iniţial, spitalul trebuia închis mai puţin de o săptămână, dar dacă estimările autorităţilor se adeveresc, perioada de închidere ar putea depăşi două săptămâni.

Comentarii