Studiu românesc: Doar 1% dintre persoanele vaccinate cu Pfizer s-au infectat cu COVID-19
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Studiu românesc: Doar 1% dintre persoanele vaccinate cu Pfizer s-au infectat cu COVID-19

GALERIE
comunicat vaccinare
  • comunicat vaccinare
- +

Reprezentanţii MedLife au anunţat marţi că rezultatele primei etape a unui studiu privind răspunsul imun al organismului după vaccinarea anti-COVID-19 arată că riscul de infectare este foarte mic după imunizare.

Doar 1% dintre persoanele vaccinate din studiu s-au infectat cu SARS-CoV-2 la zece zile după rapel şi au declarat, fără excepţie, o formă uşoară sau medie, fără semne de pneumonie, arată aceştia, menţionând că studiul a fost făcut pe aproape 900 de persoane, vaccinate cu serul Pfizer. Doar 0,3% dintre persoane nu au dezvoltat anticorpi nici după administrarea rapelului, iar cei care manifestă reacţii după vaccinare dezvoltă un titru mai mare de anticorpi, indică studiul.

“În urma analizei datelor, specialiştii au observat că antecedentele COVID-19 aduc diferenţieri în ceea ce priveşte titrul de anticorpi dobândiţi. Astfel, persoanele care au trecut prin infecţie cu SARS-CoV-2 în trecut dezvoltă un titru de anticorpi neutralizanţide până la 14 ori mai mare chiar după prima doză de vaccin, comparativ cu cei care nu au venit anterior în contact cu virsusul. În schimb, pentru două treimi din cei care nu au avut COVID-19, titrul de anticorpi depăşeşte valoarea de 80 AU/ml abia după administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Aşadar, probabil se impune evaluarea de către Ministerului Sănătăţii a vaccinării persoanelor care au trecut prin boală cu o singură doză pentru a optimiza campania de vaccinare”, arată reprezentanţii MedLife.

În ceea ce priveşte evoluţia anticorpilor după prima şi a doua doză de vaccin, s-a observat că, după rapel, valoarea titrului de anticorpi creşte cu 30% în rândul persoanelor care au avut COVID-19 şi de 6 ori în rândul celor care nu au trecut prin infecţie cu coronavirus.

Tinerii dezvoltă valori mai mari ale titrului de anticorpi post-vaccinare.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, valorile titrului de anticorpi la 8-15 zile după rapel corelează semnificativ cu vârsta. Cele mai ridicate valori se înregistrează în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 29 de ani şi scad gradual la celelalte categorii de vârstă, ajungând la valori cu peste 30% mai mici în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 70 de ani.

Persoanele cu comorbidităţi, în special cele cu obezitate şi afecţiuni oncologice, dezvoltă valori mai mici ale titrului de anticorpi şi au un nivel mai scăzut de protecţie. De asemenea,  persoanele care manifestă reacţii după vaccinare dezvoltă un titru mai mare de anticorpi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.