Eveniment

Time to Act – 7 ani de TEDx la Iaşi

luni, 16 mai 2016, 11:03
4 MIN
 Time to Act –  7 ani de TEDx la Iaşi

September Media organizează încă din anul 2010, în exclusivitate, evenimentul TED la nivel local, în Iaşi. TED (Technology, Entertainment & Development) este un set de conferinţe organizate anual sub deviza “Idei ce  merită  împărtăţite”. Iniţial acestea aveau loc in California, dar de-a lungul timpului, cu ajutorul tehnologiei moderne, TED a devenit un concept cunoscut global, cu ediţii anuale, în multe oraşe din lume.
Publicul diversificat – manageri, oameni de ştiinţă, creativi, filantropi – este pe măsura vorbitorilor, printre care până acum s-au numărat Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck, Bono.
In spiritul ideilor care merită răspândite, TED a creat un program de evenimente locale numit TEDx. Acestea sunt organizate independent şi reunesc oameni din diverse domenii cu scopul de a împărtăţi experienţe.

Tema ediției TEDxIaşi 2016 este Time to Act şi, pentru prima oară, evenimentul având 13 speakeri invitaţi. Ediţia de anul acesta este susţinută de Endava, sponsor care a sprijinit TEDx şi în trecut. Compania de IT a pregătit o provocare pentru participanţii la TEDx, prin care îi încurajează pe aceştia să treacă la acţiune şi să contribuie la dezvoltarea comunităţii.

Speakerii TEDx au fost:

Andrei Roşu este sportiv de anduranţă, blogger, scriitor şi vorbitor inspiraţional, organizator de evenimente caritabile şi sportive. Este românul care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente şi este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii – a parcurs 50 de km în 20 de ore, în apă de 13 grade.

Stefan Moraru este full stack developer şi este pasionat de crearea unor lucruri care rezolvă probleme. A participat la numeroase concursuri, luând locul I la FIICode (2016), FIIPractic Hackathon (2016), Code4Iasi Hackathon (2015), Empowersoft (2015) şi multe alte concursuri.

Alex Gâlmeanu, fotograf şi artist vizual, a făcut prima fotografie în 1992 şi a început să publice din 1994.

Cristian Lupşa este editorul Decât o Revistă, un trimestrial care reflectă şi explică, în cuvinte şi imagini, ideile şi obsesiile României de azi

Rareş Florea este Director Comercial pentru Europa Centrală şi de Est la Vector Watch, cu zece ani experienţă în industria de servicii financiare, retail, online marketing şi comerţ online.

Cosmin Alexandru unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi în branding şi strategie din România, având o vastă experienţă în business-ul local şi internaţional.

Andrei Botescu, Director General Atelierele Pegas şi Alexandru Manda, cofondator Pegas. Gândit mai mult ca un proiect social, atelierul cu bicicletele încornorate nu vrea să ofere doar simple biciclete, ci o identitate naţională urbană, o mândrie românească reinventată pentru cei care s-au lăsat purtaţi de valul influenţelor vestice.

Andrei Toma este singurul român contemporan ce se află în top 100 inovatori din 2015, în Marea Britanie.

Costi Alupoaie este cofondator Creatoria – loc de joacă LEGO şi centru de educaţie non-formală pentru tineri şi adulţi.

Mircea Popa este cofondator SkinVision, companie care a dezvoltat o aplicaţie mobilă bazată pe un algoritm de evaluare a aluniţelor.

Liviu Măgurianu este şef serviciu educaţie şi incluziune sociala pentru grupuri la Salvaţi Copiii Iaşi

Andrei Gheorghe este prezentaror si realizator de emisiuni radio si tv

TEDxIaşi 2016 a avut loc în acest sfârşit de săptămână, în Aula Bibliotecii Mihai Eminescu, gazda ediţiei fiind Irina Păcurariu, realizator de emisiuni la televiziunea naţională. Din 1992 a intrat în echipa TVR Iaşi, unde a rămas până în 2004, anul în care a început să realizeze şi să producă emisiuni la TVR, în Bucureşti. A primit numeroase premii, cele mai importante fiind:Jurnalistul Anului pentru documentarul Marţi, Joi, Sâmbătă, Premiul Consiliului Naţional al Cinematografiei pentru reportajul EU – marginea Europei şi  cele şase premii APTR, unul dintre ele fiind Marele Premiu APTR pentru reportajul Codrina.

TEDxIaşi este organizat de September Media şi Youth Academy şi sponsorizat de Endava Iaşi.

****
Despre September Media
September este agenţie de publicitate neconvenţională din Iasi. Printre clienţii September se numără Orange, Unicef, Toyota, Ford, Bayer, etc.
Magia se întâmplă pe septembermedia.ro.

Despre Endava
Endava este o companie de servicii IT cu o creștere rapidă în regiune, având peste 2500 de angajaţi şi birouri în New York, Atlanta, News Jersey, Londra şi Frankfurt şi 6 centre de livrare, în România, Moldova, Macedonia şi Serbia. Aflaţi mai multe despre Endava pe endava.com.

 

Comentarii