anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Trei infracţiuni grave dintr-un foc. I s-a dat o şansă, dar şi-a bătut joc de ea

GALERIE
arestat
 • arestat
- +

Un tânăr din Belceşti şi-a bătut joc de şansa acordată de judecătorii care l-au lăsat liber după comiterea a trei infracţiuni într-o singură seară. Condamnat cu suspendare, acesta s-a făcut „pierdut”, fără a-şi îndeplini niciuna dintre obligaţiile impuse de magistraţi. În urmă 7 luni, avea cazierul curat. Acum urmează să intre după gratii.

 

Magistraţii Judecătoriei Hârlău l-au condamnat în octombrie anul trecut pe Răzvan Filip la 2 ani şi 2 luni de închisoare pentru o faptă comisă în 2019. Furase un autoturism Opel, cu care a ieşit la plimbare. A fost oprit de poliţişti pe raza comunei Cotnari, ocazie cu care fusese constatat furtul, dar şi faptul că tânărul nu avea permis şi avea o alcoolemie de 1,75‰ în sânge. Judecătorii ţinuseră cont de faptul că Filip avea doar 18 ani la data comiterii faptei şi au decis suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Pe parcursul acestui interval, el ar fi trebuit să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Belceşti sau a comunei Erbiceni, comună în care locuia de fapt. De asemenea, el trebuia să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Iaşi atunci când era chemat, să anunţe schimbarea locuinţei ori a locului de muncă şi orice deplasare care depăşea 5 zile.

În decembrie, Filip a fost chemat la Serviciul de Probaţiune. Plicul a fost restituit însă cu menţiunea „destinatar necunoscut”. În ianuarie, s-a solicitat sprijinul poliţiştilor din Belceşti şi Erbiceni pentru localizarea lui. La Belceşti însă, se ştia doar că tatăl lui Filip era decedat, mama, plecată din ţară de mai mulţi ani, iar pe tânăr nu-l mai văzuse nimeni prin comună. La Erbiceni se ştia că lucrase la o stână cu vreun an înainte, dar nimic mai mult. Un consătean i-a comunicat prin aplicaţia Facebook că este căutat, iar Filip i-a trimis un număr de telefon. Când însă consilierul de probaţiune a sunat la numărul respectiv, interlocutorul i-a răspuns că este o greşeală. În cele din urmă, tânărul a fost citat în faţa instanţei de judecată, unde urma să se discute revocarea suspendării pedepsei. Filip nu a venit, fiind reprezentat de un avocat din oficiu. Acesta nu a putut însă schimba aprecierea judecătorilor că, în acest caz, condamnatul a dat dovadă de rea-credinţă, neîndeplinindu-şi în mod voit obligaţiile stabilite prin hotărârea de condamnare.

Magistraţii Judecătoriei Hârlău au dispus revocarea suspendării pedepsei. După rămânerea definitivă a sentinţei date marţi, urmează să fie făcute demersurile necesare pentru aducerea tânărului în ţară şi încarcerarea lui. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

Pavel LUCESCU

Să ne pregătim pentru ce-i mai rău

La anumite intervale de timp, istoria pare să-şi iasă din minţi. Nu suntem departe, dimpotrivă, de un asemenea moment. Îl întrezărim şi îl simţim deja, dar e abia începutul. Nu ştim cât va dura mica apocalipsă, nu ştim de fapt nici cât de mică sau mare va fi şi nici cum voi ieşi din ea. Cei care vom ieşi. Dar ne putem pregăti, învăţând sau reînvăţând să fim mai buni. Cu ceilalţi şi cu noi înşine.

opinii

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

Iaşi, oraşul teilor

George PLEȘU

Iaşi, oraşul teilor

În niciun oraş rolul teilor nu este atât de important ca la Iaşi. Şi nu doar prin legătura cu Teiul lui Eminescu şi importanţa pe care poetul, sub influenţa folclorului german, unde era considerat copacul îndrăgostiţilor, a atribuit-o acestei specii. Ci prin modul în care mirosul teilor devine parte din patrimoniul intangibil al oraşului. Nu există ieşean, născut aici sau venit din alte părţi, ba chiar studenţi sau turişti, care să fi trecut în iunie prin capitala Moldovei şi să nu aibă amintiri unice legate de teii în floare.

Omul textual, noul protagonist postmodern

Codrin Liviu CUȚITARU

Omul textual, noul protagonist postmodern

Omul textual nu are o identitate stabilă, el migrează tipologic, în universul ficţional. Nu-şi arată niciodată fizionomia. Preferă imaginea „haşurată”, decompusă în „aburul” literaturii. Bret Easton Ellis este, indubitabil, unul dintre cei mai mari prozatori contemporani, un postmodernist pur-sânge.

pulspulspuls

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

Saga Jiji&Mihăiţă - Nepoţelu’ revine în prim-plan: noi ponturi pentru vechi piste

La cererea publicului, stimaţi telespectatori, revenim la cele spuse aicea pe la începutul săptămânii curente referitor la destinul tragi-cosmic al şmenului penal Skoda şi la rolul unui procurorel nepoţel al unei inculpate conţilieră personală de actual edil şef. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.